Okategoriserade

Tänk till idag och vinn 2 månader!

Är det värt det?

Stämmer dina prioriteringar överens med vad du verkligen värdesätter och vill? Stämmer de med ditt mål?

”Va? Nej, sånt kan vi inte prata om nu i december – det hör ju till januari och nystart!” Men faktum är att det är just nu, inte i januari du bör fundera över detta.

Nu i december stressas det runt med glöggmingel, julbord, baka, äta, dricka, överflöd vad gäller all form av konsumtion, måsten, fester, mingel, mat, dryck.. kanske blir träningen, i värsta fall även sömnen, åsidosatt för allt ”myyyys” och ”njuuuuuuta”! (men hinner du ens mysa eller njuta?!)

Det pikar i julhelgen för att bara någon dag senare slå tillbaka som en käftsmäll när man inte alls känner sig så härlig i nyårsklänningen eller smokingen som man sett framemot (som alla de där härliga skrattande, pigga, slanka kvinnor och män med perfekt hy och hår gör på alla bilder vi matats av när vi lockats köpa de där glittriga nyårsstassarna… )
Sen börjar vi lika stressigt hetsa kring ”kom-i-form” så snart nyårsbakfyllan lagt sig. Då byts baket mot juicande, lussebullar mot gröna drinkar, överflöd mot späkande, ”mys” mot ”plåga”, slösa mot spara… oj vad vi ”tar hand om oss själva”

Är det verkligen så du vill ha det?

Är det dina prioriteringar eller åker du bara med i karusellen?

Det går att stå kvar med fötterna på jorden, hinna andas, göra aktiva val, göra lagom. Om du inte hetsar och stressar sönder december så slipper du hetsa och stressa sönder januari för att kompensera allt. Du vinner 2 månader!!
Halkar du inte ur form behöver du inte kämpa för att komma i form. Slutar du aldrig behöver du inte nystarta.

Så tänk till idag om det verkligen är värt det? Om du inte kör i 180 ner i avgrunden i december behöver du inte köra i 180 tillbaka … för att ändå (i bästa fall) finna dig själv på samma plats om 2 månader… I bästa fall.. men mest troligt snarare lätt sönderstressad och svag efter denna långa lätt hetsiga utsvävning. Vägen ner brukar ha medvind medan uppförsbacken oftast kantas av hård motvind… Är det värt det? Ger det verkligen mer julkänsla? Mer julstäming? Mer av det du värdesätter?


OBS! Detta handlar inte om utseende och vikt, inte heller om någon hälsohets som inte tillåter lussekatter, glögg och mys. Det handlar om hur vi mår av olika val, om att tänka till och att göra aktiva val, om att inte sluta tänka och bara dras med i karusellen och sen vakna upp och undra vad som hänt och hur kunde detta hända..
Du får göra precis hur du vill.. kom bara ihåg nyckelordet VILL! Vill du?
Hur många skumtomtar behövs för att få julstämning?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply