Okategoriserade

Clean Eating på SVT nyheter

Idag släppte SVT både text artiklar och kort film från de intervjuer jag gjorde förra veckan. Som jag skrev i förra inlägget tycker jag att det är problematiskt att det packas in så himla mycket trams under begreppet Clean Eating. För mig  är det rena råvaror. Punkt!
Som ni ser här har de valt att beskriva det som att jag undviker processad mat med tillsatser. Nej, det gör jag inte. Jag väljer rena råvaror. Jag väljer något – väljer inte bort! Helt annan sak, helt annat fokus! Jag väljer det där näringen finns – jag väljer inte bort något för att det skulle vara farligt. Det är så jag vill uppmana folk att förhålla sig till maten – välj och leta efter näringen istället för att fokusera på rädslor, förbud, gift, jaga kalorier eller kolhydrater.

Jag är inte rädd för tillsatser! Jag väljer däremot sällan mat med mycket tillsatser men det beror i så fall på att det är för lite råvaror i produkten. Återigen: jag väljer/letar efter näringsrika råvaror – väljer inte bort tillsatser!

Här hittar ni artiklarna och inslagen.  Tyvärr har de klippt bort mycket som jag tyckte va bra.

En annan intressant sak är hur de bara klippt in ”njaa”” från mig… men det framkommer inte vad jag svarar ”njaaa” på. Så som det är klippt kan man få för sig att det är på frågan ”äter du något på bordet” (som de andra verkar ha svarat på..) och då skulle jag svara – ”ja, jag skulle väl kunna äta allt”. Men frågan jag fick – som inte är med var: ”blir du sugen?”  – och det vad jag trodde va ”off cam” – dvs utan ”värde” och då svarade jag utifrån att det va strax efter lunch och allt såg ganska torrt och tråkigt ut.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Jessica Sundberg
    13 november, 2017 at 08:27

    Intressant! Ja man fattar ju att tv klipper lite som de vill. Man ska inte tro allt man ser och hör. Trist att det ska vara så. Kram!

  • Leave a Reply