Recept

Recept på rabarber utan socker

Har du också en stor härlig rabarberplanta i trädgården som bara står där? De flesta recept på rabarber är fulla av socker och kanske inte så lockande till vardags.

Jag testade att smälta rabarber med bara en nypa socker och det gick helt ypperligt, funkar även helt utan socker. Självklart blir det syrligt men till söta bär och/eller något gräddigt blir det hur gott som helst! Här kommer två favoritrecept. Hoppas det ger inspiration till att prova och experimentera ytterligare varianter.

Smälta rabarber med vaniljkvarg och jordgubbar

1-2 rabarbstänger per person

1-1/2 dl kvarg naturell per person
1 tsk vaniljsocker/dl kvarg*

färska jordgubbar (hur många du vill :))

Skär rabarberna i 1-2 cm stora bitar och lägg i en kastrull. Låt smälta på medelvärme, rör om då och då.
Blanda kvargen med vaniljsockret. Servera rabarberna med vaniljkesellan och jordgubbarna – njut!

*genom att blanda din egen vaniljkvarg får du mer protein och slipper häften av sockret i förhållande till färdigvarianterna. Vill du så toppa med mer vaniljpulver. Vaniljpulver kräver dock lite sötma för att få fram smaken. 

smälta rabarber utan socker

 

Rabarb- och jordgubbsglass utan tillsatt socker

Smält rabarberna enligt ovan (1/2 – 1 per pers). Låt svalna. Mixa de smälta rabarberna med frysta jordgubbar och ev. några bitar fryst banan. Servera ev med bär och hackade nötter. Tada – världens enklaste rabarb – och jordgubbsglass för varma dagar!

rabarb- och jordgubbsglass Eat Clean

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Linda Assarsson
    31 juli, 2016 at 05:30

    Vilka bra recept! Tack :)

  • Leave a Reply