Okategoriserade

Muta igång dig själv!-

Jaha, då har vi alltså startat den där veckan då de allra flesta är tillbaka på jobbet och höstschemat kickat igång på gymmen. Jag ska erkänna att jag själv varit lite svårtstartad efter denna sommar. Sommaren (solen och värmen) kom ju lagom till att jag hade planerat att jag skulle börja jobba och ”komma igång med rutinerna”.

Men, sedan mitten av förra veckan känner jag att jag är igång och det känns riktigt bra. Okej, jag ska erkänna, jag har mutat igång mig själv.. Nu kanske det inte känns helt i tiden att uppmuntra till konsumtion men å andra sidan så leder det ju till en bra sak i detta fall. Jag pratar om att köpa något som lockar dig till de bra vanorna du önskar. Det mest klassiska är att köpa nya träningskläder eller nya skor som man gillar så mycket så att man längtar till att använda dem. Kanske ett par nya bekväma skor som du kan gå till jobbet i? Själv har jag skämt bort mig rejält. En ny cykel (för att kompensera för löpning och långpromenader som jag måste ligga lågt med pga hälarna) och igår unnade jag mig en riktigt fin yogamatta. Det är stunder som dessa jag är oerhört tacksam att jag inte har en sambo som kan ifrågasätta mina inköp – skulle nog ha liiiite svårt att motivera yogamatte-inköpet med några riktigt bra argument.. men men, Jag kände att ”jag va värd det” :).
Poängen med den är att den har suveränt grepp. Jag svettas en hel del när jag tränar och glider runt som en liten blöt säl på vanliga yogamattor. Dessutom är den sjukt snygg ;). Jag vill mer än gärna har den liggande på golvet hela tiden och då lockar den mig till att göra lite hundar, solhälsningar, olika rotationer etc (ja, jag vet det finnis fina yoga-ord för sånt men de kan jag inte ..).

image

Har du mutat igång dig själv i höst? Eller ska du kanske göra? Det finns ju massor av sätt och saker man kan köpa eller göra för att komma igång med träning och sunda kostvanor.

– TRX för hemma och/eller uteträning
– Cykel
– bekväma ”gå till jobbet skor”
– snygga och praktiska matlådor
– matberedare
– Super-mixer
– Hemmatränings-dvd
– Snygg träningsväska. (Själv är jag väldigt sugen på Cecilias ursnygga yogaväskor till min fina nya matta)
– kokbok/inspirationsbok

Ja, listan kan göras lång. Har du något supertips så dela gärna med dig.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Min motivationsboost | susannedalsatt
  28 augusti, 2015 at 14:12

  […] ett tag sen skrev min vän och kollega Kristina Andersson ett inlägg om att ”muta igång” sig själv. Alltså att ibland kan en investering i […]

 • Reply
  Bloggsvep: Snyggaste yogaväskan, bästa löparrundorna och att muta igång lusten | HEALTHY LIVING
  26 augusti, 2015 at 12:55

  […] Muta igång kroppen Träningslusten kommer inte alltid automatiskt, även om man vet att det är så skönt att röra på sig. Kristina Andersson kan knepet att muta igång motivationen. Funkar det för dig? […]

 • Reply
  Fia
  24 augusti, 2015 at 19:10

  Jättebra och inspirerande inlägg! Nu blev jag sugen på att skaffa ny yogamatta som jag funderat på ett tag men haft svårt att motivera… :)

  • Reply
   Kristina Andersson
   25 augusti, 2015 at 07:53

   Kan varmt rekommenderas :)

  Leave a Reply