Okategoriserade

Ny diabetesmedicin

Idag och igår kunde vi oxå läsa/höra om den nya upptäckten som kan leda till en ny diabetemedicin.. Det jag har kunnat läsa mig till så handlar det om att man ska se till att kroppen inte lagar fett i diverse vävnader och därmed minska insulinkänsligheten. Man ska alltså gå in och hämma/blockera en mekanism i kroppen.

Here we go agin.. vi lägger massor av energi på att få bort symtomen och hitta ”genvägar” till att på mer eller mindre konstgjord väg se till att vi får bort symtom. Varför i hela friden läggs det inte mer energi på det som orsakar symtomen i från första början?! Vi vet tillräckligt mycket om detta idag. Med bra mat och motion så kan de allra flesta fall av typ 2 diabetes undvikas. Är det inte här vi ska lägga krutet? För ett par år sedan föreläste jag för ett gäng diabetesläkare och diabetessköterskor i ett landsting i Sverige. Efter min föreläsning (väldigt komisk tajming) så klev någon chef upp och skulle prata om lite praktiska saker .. bl.a fick läkarna och sjuksköterskorna informationen att typ 2 diabetiker inte längre fick ges remiss till dietist. Dvs. på ren svenska: typ 2 diabetiker får inte få hjälp med kosten. Hur tänker man då?? Ja, jo, jag vet pengar pengar pengar. Men allvarligt?! Med kost och motion kan en typ 2 diabetiker bli av med symtomen och bli, åtminstone ”villkorligt”, fri från sin diabetes. Men, nej, det ska vi inte ge dem..

Vill du veta vad du själv kan göra? Läs min senaste bok: (bäst pris hittar du på bokus)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Marita
  1 oktober, 2012 at 20:00

  Vilken trevlig och intressant blogg du har :)

  • Reply
   Kristina Andersson
   1 oktober, 2012 at 20:30

   Tack! :)

  Leave a Reply