frukost

Saftigt morotsbröd till frukost

Lättbakat mandel- och morotsbröd som är väldigt gott med pocherat ägg och lite grönt.

För ett bröd behöver du:
2 skalade morötter
2 dl osötad mandelmjölk
2 ägg
2 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl bovetemjöl
2 msk fiberhusk
2 msk smält kallpressad kokosolja
3 tsk bakpulver
1/2 dl krossade linfrön
salt
lite kokosolja till formen
Topping:
skållad och hackad sötmandel

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Skär morötterna i mindre bitar och mixa dem i en matberedare. Blanda ner mandelmjölk och ägg och mixa. Blanda alla torra ingredienser i matberedaren. Smörj en bakform, brödform eller springform med kokosolja och häll ner smeten. Toppa med hackad mandel och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills brödet är gyllenbrunt.


Receptet är hämtat ur Anja Forsnors bok ”En god morgon”. Foto: Charlotte Gawell Förlag: Norstedts

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply