frukost

Lyxig fruktpannkaka

När man ätit banan- eller havrepannkaka tills det sprutar ur öronen, kan man testa den här smarriga varianten. Lite lyxigare, lite godare.

För 2 portioner behöver du:
1 ägg
1 äggvita
1 dl mandelmjölk
1 dl mandelmjöl
1 tsk honung
1 tsk smält kallpressad kokosolja + 1 tsk till stekpannan
1 krm vaniljpulver
1/2 krm salt
persika, blåbär och jordgubbar (sammanlagt ca 1 dl)
flytande honung till servering

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman alla ingredienser utom frukten till en luftig smet. Häll smeten i en liten stekpanna, smord med lite kokosolja, och sätt in i ugnen 2-3 minuter tills den sätter sig. Skiva persika och jordgubbar. Ta ut stekpannan, toppa med frukt och bär och sätt in i ugnen igen i 8-10 minuter tills fruktpannkakan är gyllenbrun. Ringla över honung och servera direkt.


Receptet är hämtat ur Anja Forsnors bok ”En god morgon”. Foto: Charlotte Gawell Förlag: Norstedts

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply