lunch & middag

Riktig ansiktsmat – vegansk pad thai

Mat som är bra för kropp är förstås också bra för hud och för den där glowen alla pratar om. Det här är just sådan mat, sån som inte bara ger mättnad för stund utan också lite extra schysst känsla utåt.

För 2 portioner behöver du:
1 zucchini
1 morot
1/4 rödkålshuvud
300 g kelpnudlar (sjögräsnudlar)

Topping:
1 stor kruka koriander
2 salladslökar
en näve naturella jordnötter
2 lime

Phad thai-dressing
1/2 dl jordnötssmör
1 dl kokosmjölk
1 lime, saften
1 klyfta vitlök
1 msk röd thaicurrypasta
en nypa flingsalt

Gör så här:
Mixa dressingen och ställ åt sidan.
Gör långa spagettiremsor av zucchini och morot med en spiralizer eller potatisskalare. Strimla rödkålen fint och skölj kelpnudlarna ordentligt. Lägg grönsakerna och de väl avrunna nudlarna i en stor bunke tillsammans med dressingen. Rör runt så att allt blandas väl. Servera med massor av koriander, finskuren salladslök, jordnötter och limeklyftor.

Receptet är hämtat ur Maria Ahlgrens bok ”Beautyfood”. Foto: Lina Eidenberg Adamo Förlag: Norstedts

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply