lunch & middag

Vietnamesisk Phosoppa

Asiatiska soppor i jättestora skålar verkar vara jättemodernt! Och det här receptet är dessutom jättebra för en jämn blodsockernivå!

För 2 portioner behöver du:
2 tsk kokosolja
2 cm riven färsk ingefära
2 hackade salladslökar
1 liter grönsaksbuljong
saften från 1 lime
1 msk thailändsk fisksås
1 msk mirin eller äppelcidervinäger
salt, peppar
8 stora råa räkor (färska eller frysta)
1 paket böngroddar
50 g strimlad pak choi
100 shiratakinudlar, sköljda och avrunna
en näve färsk basilika eller koriander
1⁄2 röd chilifrukt, urkärnad och tunt skivad (eller en nypa chiliflingor)

Så här gör du:
Hetta upp kokosoljan i en stor kastrull och fräs ingefära och salladslök i 2–3 minuter. Häll i buljong, limesaft, fisksås och mirin (eller äppelcidervinäger) och salta och peppra. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt räkorna och koka dem i 5 minuter, eller tills de färgas rosa. Tillsätt då böngroddar, pak choi och shiratakinudlar. Strö örter och chili över phosoppan och servera.
Tips: om du inte får tag på shiratakinudlar kan du byta ut dem mot 100 g zucchininudlar eller hoppa över dem helt eftersom böngroddarna ger gott om tuggmotstånd. Du kan även byta ut räkorna mot tofu, kyckling eller nötkött.

Receptet är hämtat ur boken ”Blodsockerkoll på 8 veckor – kokboken”, av Clare Bailey och Sarah Schenker. Foto:Joe Sarah Förlag: Bonnier Fakta

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply