sötsaker

Ugnsbakade ”southern” persikor

En efterrätt som påminner om barndom (för oss som är födda på 70-talet alltså) fast med en modernare twist i form av hälsosammare ingredienser. Fast det finns väl inget som hindrar att man lägger till en kula vaniljglass om man känner för det?

För 4 portioner behöver du:
4 persikor
50 g hackade pecannötter
2 msk muscovadosocker eller lönnsirap

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Dela persikorna på hälften. Det gör du enklast genom att skära runt kärnan med en kniv och sedan vrida halvorna åt motsatt håll. Ta ur kärnan. Lägg persikohalvorna i en ugnsfast form med snittytan uppåt. Strö över pecannötter och muscovadosocker. Om du använder lönnsirap, pensla halvorna. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.


Receptet är hämtat ur systrarna von Sydows bok ”Små stunder med systrarna von Sydow”. Foto: Rickard Rönnerstam Förlag: Bonnier fakta

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply