frukost

Rödbetshummus till mackan

Hummus är ett hälsosamt och gott frukostpålägg, som dessutom innehåller vegetabiliska proteiner. Tillsammans med ugnsbakade rödbetor blir hummusen en glad färgklick på frukostmackan. Sötman hos rödbetorna lyfter fram nötsmaken hos kikärtorna och de rostade solrosfröna, och därför passar de, enligt vår frukostguru Made by Mary, utmärkt tillsammans. Det går även bra att koka rödbetorna, då blir hummusen lite lösare men lika god!

Du behöver:
200 g rödbetor (ca 2 normalstora rödbetor)
1 stor vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1/2 tsk spiskummin
1 förpackning (ca 250 g) kokta kikärtor
1 msk tahini
1 msk citronjuice
Havssalt
Solrosfrön
Ärtskott

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader, klä in rödbetorna i folie och lägg dem sedan i en ugnssäker form. Baka rödbetorna mitt i ugnen cirka 60 minuter, kontrollera med en potatissticka att de är klara. Låt dem svalna något och gnid sedan av skalet för hand under kallt vatten.
Skölj kikärtorna och blanda alla ingredienser utom salt i en matberedare. Mixa till en jämn smet och smaka slutligen av med salt.
Servera på grovt bröd med rostade solrosfrön och ärtskott.

omslag
Receptet är hämtat ur Maria Strömberg Bååths bok ”Made by Marys gröna frukost”. Foto: Maria Strömberg Bååth Förlag: Pagina

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply