lunch & middag

Kålrotsstomp

Rotfrukter är ju grymma att använda vintertid. Kålroten har en söt och fin smak och blandat med andra rotfrukter på det här sättet blir det ett jättegott tillbehör.

För 4 portioner behöver du:
1 kg kålrot
1 stor potatis, mjölig sort
2 stora morötter
1 dl grädde
75 g smör
salt och nymalen peppar (gärna vitpeppar)

Gör så här:
Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Koka rotfrukterna mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och ånga av rotfrukterna genom att hastigt sätta tillbaka kastrullen med rotfrukter på spisen igen en kort stund.
Mosa rotfrukterna med grädde och smör tills du har en önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar och servera genast.

Receptet är hämtat ur Mikael Jidenholms bok ”Grön magi”. Foto: Magnus Carlsson Förlag: Massolit

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply