frukost

Bärig bovetegröt

Raw frukost eller mellanmål som är härlig för magen och smakar supergott. Rik på mineraler och proteiner.

För 2 portioner behöver du:
1 1/2 dl bovete
1 1/2 dl mandel
3 äpplen eller päron
1 dl mandelmjölk
kanel
kardemumma

Hallonsås:
4 dl hallon
2 dadlar, urkärnade

Topping:
kokoschips
hallon

Gör så här:
Blötlägg bovete och mandel i minst 5 timmar eller över natten. Skölj sedan noga.
Kärna ur och skär äpplena eller päronen i bitar. Lägg i en mixer eller matberedare tillsammans med bovete, mandel och mandelmjölk och mixa till en slät kräm. Smaka av med kanel och kardemumma.

Gör hallonsåsen genom att mixa ihop tinade hallon med dadlar i en mixer eller matberedare. Om man har en mixer är det lättare att göra en dubbel sats av hallonsåsen. Såsen förvaras i glasburk i kylen 1-2 dagar.

Lägg över gröten i två stora glas och toppa med hallonsås, kokoschips och ett par extra hallon.

13066653_O_1
Receptet är hämtat ur Marita Karlsons bok ”Superhälsa!”. Foto: Stephanie Bjelkstam Förlag: Norstedts

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply