lunch & middag

Quinoaplättar med gröna pommes

Både snygg och god rätt som passar till helgen. Späckad med bra grejer dessutom!

För 2 portioner behöver du:
250 g gröna bönor
1 liten zucchini
1 liten gul lök, skalad
1 msk persilja
3 1/2 msk kokosolja + extra till stekning
2 1/2 dl quinoa, kokt
3 ägg
1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl rysk eller grekisk yoghurt
1/2 tsk pressad citron
1 msk olivolja
oraffinerat salt
svartpeppar

Gör såhär:
Värm ugnen till 225 grader. Skär av ändarna på de gröna bönorna och lägg dem i en ugnsform. Droppa lite olivolja över bönorna, samt salta och peppra. Sätt in i ugnen och stek i 10-12 minuter.
Riv zucchinin. Finhacka lök och persilja. Blanda 3 msk kokosolja, quinoa, ägg, mandelmjöl, zucchini, lök, persilja, salt och peppar. Smält 1 tsk kokosolja i en stekpanna. Skopa upp en stor matsked av quinoaplättblandningen och stekk på båda sidorna tills den får en gyllenbrun färg. Gör samma sak med resten av smeten. Det kan behövas lite extra kokosolja vid varje ny omgång. Blanda yoghurt, citronsaft, salt och peppar till en sås. Häll några droppar olivolja på toppen. Rör om tills den blir slät. Servera 3 plättar per måltid med gröna bönor och yoghurtsås. Du kan frysa in resten till ett senare tillfälle.

Unknown
Receptet är hämtat ur Filippa Salomonssons bok ”Sockerdetox”. Foto: Karla Garcia och Ulrika Pousette. Förlag: Bonnier Fakta

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Helgens goda, sockerfria, recept | HEALTHY LIVING
    11 september, 2015 at 09:18

    […] ur boken Sockerdetox hittar du i bloggen Healthy Dinner: Bakad sötpotatis med ingefärsfyllning Quinoaplättar med gröna pommes Edamamedipp med […]

  • Leave a Reply