lunch & middag mellanmål

Stekt karljohansvamp med blåbär

Bra tilltugg medan middagen lagas. Hur lyxigt är det inte med svamp. Och i skogen är den dessutom gratis, samtidigt som du får frisk luft och motion.

För 4 personer behöver du:
250 g karljohansvamp
2 msk kallpressad rapsolja
1/2 liten rödlök
1 dl crème fraiche
1/2 dl torkade blåbär
salt och peppar

Såhär gör du:
Skär svampen i cirka 1 cm tjocka skivor. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek svampskivorna på medelvärme i någon minut på båda sidor så att de blir gyllenbruna. Krydda med salt och peppar. Skala och finhacka löken. Klicka lite crème fraiche på varje svampskiva och lägg på lök och blåbär. Krydda med salt och peppar.

Receptet är hämtat ur boken ”Det vilda köket – mat från naturen året runt” av Rune Kalf-Hansen och Lisen Sundgren. Foto: Charlotte Gawell

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Bloggsvep: Snyggaste yogaväskan, bästa löparrundorna och att muta igång lusten | HEALTHY LIVING
    26 augusti, 2015 at 12:55

    […] Imponera på dina skogsmullekompisar Svamptilltugg och fyllda tomater med nässelboost. Kristin ger dig recepten som kommer att få dina skogsälskande vänner att säga både oooh och aaaah! […]

  • Reply
    Imponera på dina skogsmullekompisar – proffskocken tipsar om näringsspäckade recept direkt från naturen | HEALTHY LIVING
    25 augusti, 2015 at 12:08

    […] De här recepten av Rune Kalf-Hansen hittar du i bloggen Healthy Dinner: Ugnsbakad fylld paprika med svamp, nässelfrön och nypon Stekt karljohansvamp med blåbär […]

  • Leave a Reply