lunch & middag

Vattenmelongazpacho

Gazpacho är världens bästa sommarrätt tycker jag. Fräscht och gott med lite sting. Här är en spännande ny variant. Lika fräsch. Lika god. Bara annorlunda och lite roligare.

VATTENMELONGAZPACHO_s53

För cirka 1,2 liter behöver du:
ca 1,2 kg vattenmelon med skal
300 g tomater
1/2 gul paprika
100 g gurka
1 röd chili
1 vitlöksklyfta, pressad
2 dl tomatjuice
2-3 msk pressad limesaft
ca 3 msk finhackad koriander
salt och svartpeppar

Såhär gör du:
Dela melonen, skär ut melonköttet och ta bort kärnorna. Dela och kärna ur tomater, paprika, gurka och chili. Mixa tillsammans med vitlök i matberedare eller med stavmixer till en finhackad massa. Tillsätt tomatjuice, limesaft och koriander. Smaka av med salt och peppar. Ställ in soppan i kylen och låt den stå i minst 1 timmer tills den blir riktigt kall. Servera gärna soppan i kylda skålar.

O_9789174243826_eisen.tif
Receptet är hämtat ur Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenmans bok ”Till bords med systrarna Eisenman”. Foto: Ulrika Ekblom Förlag: Bonnier Fakta

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Magrutor, cykling och sommar-rytm | HEALTHY LIVING
    24 juni, 2015 at 12:47

    […] Läskande lunch! När sommarvärmen väl kommer, för ja det gör den snart(!) är detta en given lunchfavorit. Yum!!! […]

  • Reply
    Gör succé på midsommarbuffén med systrarna Eisenmans recept! | HEALTHY LIVING
    16 juni, 2015 at 08:48

    […] inkokta lax med nässelsås och picklade grönsaker Vattenmelongazpacho Äppelrisotto med prosciuttochips Krämig […]

  • Leave a Reply