lunch & middag

Nitratbomb med kyckling

Näringsfysiologen Kristina Andersson bloggar här på Healthy Living under bloggen Healthy Eating. Vi vet ingen som kan så mycket om mat och näring som hon. Ett levande uppslagsverk i ämnet är hon. Och här delar hon med sig av recept ur sin nya bok ”Smart mat för löpare”. Vi tackar och bockar. I dag en kycklingrätt späckad med nitrat som gör dig uthållig i löparspåret.

För 4 portioner behöver du:
800 g – 1 kg rödbetor
4 kycklingfiléer
olivolja
salt och peppar

Chèvrekräm
150 gram chèvre
1 dl crème fraiche eller matlagningsyoghurt
salt

Till servering:
100 g babyspenat

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär rödbetorna i bitar. Lägg dem i en ugnsfast form, ringla över lite olivolja och salt och tillaga i ugnen i 10 minuter. Salta och peppra kycklingen. Ta ut formen, lägg på kycklingen och tillaga i ytterligare 20 minuter tills kycklingen är genomstekt och rödbetorna känns mjuka. Gör krämen: Ta av kanterna på chèvren och mosa osten med en gaffel. Blanda chèvren med crème fraiche eller yoghurt – smaka av med salt. Servera med babyspenat och chèvrekräm.

omslag
Receptet är hämtat ur Kristina Anderssons bok ”Smart mat för löpare”. Foto: Karl Nordlund Förlag: Massolit

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Vässa dina löpresultat med rätt mat – ultimata guiden! | HEALTHY LIVING
  18 maj, 2015 at 14:10

  […] Nitratbomb med kyckling […]

 • Reply
  Löpspecial: Så ska du äta inför och under loppet | HEALTHY LIVING
  18 maj, 2015 at 14:03

  […] Yum! Recept på bästa löparkäket hittar du här. […]

 • Leave a Reply