lunch & middag

Ugnsbakad makrill med senapssås

Makrill – en av de bästa fiskarna du kan äta. Den är fet och innehåller omega-3.Och du slipper allt snusk som den odlade laxen innehåller. God är den också. Här är ett enkelt recept från bloggen Food Pharmacy.

För 3-4 portioner behöver du:
Ett paket fryst makrill
1 paket havregrädde (eller annan växtbaserad grädde om du vill äta helt glutenfritt)
1 tsk dijonsenap
Några nypor dill
Salt och peppar

Såhär gör du:
Tina makrillen och lägg den i en ugnsfast form. Häll på havregrädden, senapen, salt och peppar och avsluta med några nypor dill. Ställ ugnen på cirka 60 grader, stoppa ned ugnstermometer i firren och ta ut den på 55 grader (alternativt gå på magkänsla, brukar ta en timme ungefär).
Servera med potatismos på ekologisk potatis, salt och vitpeppar. Och gör en råkostsallad till, med babyspenat och ett sting av citron. Njut!

Receptet är hämtat ur bloggen Food Pharmacy. Läs vår intervju med tjejerna bakom bloggen här.

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply