lunch & middag

Annika Sjöö´s Flygande Jacob? Yes please!

Flygande Jacob. Väcker en del minnen från en orange/brun barndom på 70-talet. Hur jag älskade att nybastad klä på mig plyschdressen och känna doften av just den här rätten. Vet inte om det är nostalgin som gör att jag faller för det här paleo-receptet från Annika Sjöö, men barnen blev glada och de har faktiskt aldrig förut hört talas om banan i gryta.
flygande jacob

Flygande Jacob med stekt blomkålsris

Du behöver (4 portioner):
1000 g kycklingfilé
1 pkt bacon
500 ml krämig kokosmjölk
1 banan
2 dl cashewnötter
curry
havssalt
svartpeppar

Blomkålsris:
2 blomkålshuvuden havssalt svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela kycklingfiléerna i ca 4 bitar och lägg i
en ugnsform.
Klipp över baconet i bitar.
Ställ in i ugnen i 20 min.
Ta ut kycklingen och höj till 225 grader och grillfunktion.
Strö över cashewnötter och skivad banan.
Blanda kokosmjölken med curry, havssalt och svartpeppar och häll över kycklingen.
Ställ in i ugnen ytterligare 10 min.
Riv blomkålshuvudena med ett rivjärn och stek i rikligt med smakfri kokosolja några minuter.
Salta och peppra.

b0ea801670e19398_800x800ar
Receptet är hämtat ur Annika Sjöö´s bok ”Annikas paleokök”. Foto: John Hagby Förlag: Pagina

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply