lunch & middag

En snabb sallad som smakar omtanke!

EAT CLEAN - Massolit Förlag
”Släng ihop-sallad” med vitlöksfräst kål och hummus

1 person

Du behöver:
Hummus
2 dl kikärtor
1/2 msk olivolja
salt
1/2 vitlöksklyfta
vatten

Sallad
1–2 dl skivad broccoli eller
klyftad brysselkål
en klick smör
saft från 1 citron
1/2–1 hackad vitlöksklyfta
1–2 msk mandelspån
1 riven morot
1–2 dl riven rödkål
1/2 avokado
1/2–1 dl granatäppelkärnor
1–2 nävar bladspenat
1 nypa alfalfagroddar

Såhär gör du:
1. Gör hummusen genom att mixa kikärtor med olivolja, salt, vitlök och lite vatten.
2. Skiva broccolin eller klyfta brysselkålen.
3. Smält lite smör i stekpannan och häll på citron och den hackade vitlöken.
4. Fräs broccolin/brysselkålen och tillsätt mandelspånen på slutet.
5. Riv morot och rödkål med mandolin, rivjärn eller osthyvel.
6. Lägg upp alla grönsaker och hummus på tallriken och toppa med granatäppelkärnor.

EAT CLEAN
Receptet är hämtat ur Kristina Anderssons Eat Clean. Foto: Bianca Brandon-Cox

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply