lunch & middag sötsaker

Julens godaste raw-desserter

Glöm knäcken som fastnar i tänderna och som ändå alltid blir misslyckad. Här är julgodiset som är lätt att göra. Och som dessutom är rena hälsokuren.
Therese Argus och hennes familj har precis flyttat hem från Peru där de bott i ett år och startat en raw food-restaurang. Nu är hon tillbaka i Sverige, där hon håller i raw food-kurser, bland annat på rawfood-kafét Sthlm Raw och bjuder den här veckan på kul recept på julgodis.

Aktuell: Med varierande rawfood-kurser och en e-receptbok för julens raw-desserter, innehållande bl a krämig saffranstårta och pepparkaksbrownie. Finns att köpa på hemsidan, www.rawfoodfamiljen.se.

Matfilosofi: Jag vill att det jag stoppar i mig ska ha en konstruktiv funktion för min kropp. Jag äter alltid ekologiskt och så ren och oprocessad mat som möjligt. Balanserad mat med högsta näringsinnehåll är det enda som duger för kroppen som är mitt tempel.

Råvaror som alltid finns hemma: Gröna blad, groddar, citron, massa frön, oljor, färska örter, och så raw kakao såklart eftersom jag gillar desserter.

Bästa tipset för en snabb middag: Spetskålblad med guacamole, färgglada grönsaker, färska örter och marinerad groddsallad. Droppa över lite olivolja och favoritkrydda, just nu hos oss cajunkrydda. Tänk fräsch burrito.

I dag testar vi glass med julsmak. Ett fräscht och inte minst gott sätt att avsluta julens middag. Jag har smakat och blev glad!
2

Bananglass med ingefära och citron

3 st frysta hela bananer

3 msk mandelsmör

1/2 tsk äkta vaniljpulver

citron-zest

färsk riven ingefära

Kör allt i matberedaren till en slät konsistens, smaka av med citron-zest och ingefära. Lägg över i en bytta och ställ i frysen eller servera direkt. Dekorera med citron-zest.

2

Receptet är hämtat ur Therese Argus e-receptbok med rawfood-desserter. Foto: Chris Argus

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply