lunch & middag

Bönbiffar med valnötter och broccoli

Vegetariska biffar. Barnen är alltid lika skeptiska när jag serverar sånt. Men jag är enveten. En dag kommer de att ha vant sig vid tanken. Och det är värt att prova om och om igen. Känns både miljövänligt och skönt för kroppen. Med mycket bönor i håller man sig dessutom mätt länge.

_pe11DdTfzhZwVbQiZLVMAYhSipFOF_JkOng60j1WlA

Bönbiffar med valnötter och broccoli

4 portioner

4 dl kokta stora vita bönor

300 g broccolibuketter

1 dl valnötter

4 msk rapsolja

4 vitlöksklyftor

2 tsk malen spiskummin

2 msk pressad citronsaft

1 tsk salt

2 msk rapsolja

Tina broccolin om den är fryst och grovhacka broccoli och valnötter. Mixa bönor, rapsolja, vitlök, spiskummin, citronsaft och salt till en slät massa i en mixer, eller med mixerstav. Blanda i broccoli och valnötter. Forma massan till åtta grönsaksbiffar och stek dem med lite rapsolja i stekpanna, cirka 2 minuter på varje sida.

Servera, om du vill, tillsammans med:

Rödbetor och morötter med pumpafrön

200 g morötter

200 g rödbetor

3 msk pumpafrön

flingsalt

Skala och riv morötter och rödbetor. Rosta pumpafröna snabbt i het, torr stekpanna tills de fått lite färg. Blanda ihop allt och strö över lite flingsalt.

9789173630603_200_paulns-fastfood_kartonnage

Receptet kommer ifrån kokboken ”Paulúns fastfood”. Foto: Ulrika Ekblom

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Bye sloppy burger! 3 knep som hälsoboostar grillkvällens burgare | HEALTHY LIVING
    11 juni, 2015 at 05:02

    […] Våga vego En bönbiff behöver verkligen INTE vara tråkig. Testa att lägga den här godingen med valnötter och broccoli mellan bröden och bli förvånad över hur bra det […]

  • Leave a Reply