Om Frida

http://www.kickifotograf.se/

Så länge jag kan minnas har jag haft ett stort intresse för hälsa och välmående. Jag har exprimenterat i köket och försökt att träna min kropp på ett balanserat sätt med allt vad det innebär.

För mig är hälsa ett livstidsprojekt, ingen quickfix . Kroppen är en enhet och mår bäst av att behandlas därefter, för visst är det så att allt hör ihop. Den fantastiska känslan när musklerna samspelar med varandra, när man är full av energi och känner en harmoni mellan jobb, träning och privatliv, den känslan vill jag skapa i så stor utsträckning som möjligt.

Jag började tidigt intressera mig av kostens betydelse för att kunna prestera på topp men också hur viktigt det är att förstå sambandet..att allt hör i hop, kost, sömn, träning är naturligtvis väldigt viktiga pelare. Att hitta ett flow där vi undviker för mycket stress, där vi sover gott, känner lust, där vi gör aktiva val för oss själva och vår miljö – helheten och balansen är det viktigaste.

Förutom att träna är matlagning en stor passion, nyttigt och fräscht som håller mina sinnen klara och kroppen stark.  Min dotter har hunnit bli 9 år, henne har jag tillsammans med min exman Kent som är grym. Värdesätter och är innerligt tacksam för att vi kan och har en så fin relation trots att vi inte längre lever ihop. Min pojkvän heter Thomas och vi har skapat ett litet mirakel som går under smeknamnet ”röjar Ralf”, Tim är drygt 2 år nu.  ag bloggar om mat, träning, vardagspussel med småbarn i familjen och lite annat som händer i min vardag. Om jag kan inspirera till lite enkel hälsa i vardagen med recept, träning och tankar så är det fantastiskt. Om jag kan inspirera dig till att vara snäll mot dig själv, tänka snälla fina tankar och hälpa till på vägen så du känner livslust blir jag överlycklig.

 

6 Comments

 • Reply
  Josefine
  7 november, 2012 at 21:29

  Hej Frida.
  Jag är en tjej på 22 år. Är 169 lång och väger 61 kg.
  Jag vill gå ner i fett procent och upp i muskelmassa, är det bra att börja träningen med en promenad? Ska jag äta något innan eller bara ta ett glas vatten. Ingen protein drink för inte bränna musklerna?. Vad är en bra puls att ligga på när jag prommenerar på morgonen om min max puls är runt 210-215?
  Är tacksam för svar och hjälp:)

  • Reply
   Josefine
   8 november, 2012 at 14:31

   Jag menade: Är det bra att börja morgonen med en promenad direkt när man vaknat?

 • Reply
  Ellen Bergvall
  3 oktober, 2012 at 18:54

  Hej! Har en fråga till dig som tränar mycket! Jag tränar själv en hel del och en del av mina vänner tar proteinpulver och jag undrar vad din åsikt är om proteinpulver? Mvh Ellen

  • Reply
   Frida
   15 oktober, 2012 at 14:36

   Hej Ellen,

   Personligen försöker jag hålla mig till näringstät mat och tycker att vi klarar oss förträffligt bra med det. Krisar det efter/ innan träning eller när det gått långt mellan måltiderna och tiden är knapp kan det dock vara bra med en proteindrink med protein från exempelvis Holistic som är fritt från sötningsmedel och socker.

   / Frida

 • Reply
  Helene
  7 februari, 2011 at 13:26

  Hej vännen!
  Har du också börjat blogga?!!:)
  Kul!
  Jag började för inte så länge sen jag med, trots att jag alltid sagt att jag ALDRIG skulle börja.;)
  Men då kan vi ju ha koll på varann tills vi hittar en lucka att ses på.:*
  Kram, kram.
  http://www.body.se/bloggar/helene-ahlson

  • Reply
   ucspc
   12 februari, 2011 at 16:05

   Hej vännen,
   MM började när jag slutade att skriva för SvD.se
   Bra att vi håller lite koll på varandra:) Snart är det dejt:)
   Kram

  Leave a Reply