Mind Training

STARKT!

Tack för er fantastiska respons på mitt senaste inlägg.

Som någon skrev, det ligger en enorm kraft i att dela det som vi helst inte pratar om.

Jag hade ingen förväntan på respons utan skrev rakt från hjärtat, ärligt och naket.

Jag skrev med en låga av ljus för de som sitter fast och kanske kan ta tag i att våga öppna locket på dammluckan, att våga säga eller kanske våga be om hjälp. För att berätta att problematiken finns. Kanske inspirera till attt börja hitta vägen till genuint välmående och börja trampa upp den sunda stigen, väl värt!

Hälsa är mer än vad vi gör rent fysiskt och vad vi äter, hälsa är också hur vi tänker, vad vi ger och vad vi säger till de runtomkring tänker jag. Ska vi tänka sunt och klart är dock fysisk aktivitet, god sömn, ren mat det bästa sättet att hjälpa oss dit.

Jag håller på att beta av de 100- tals mail jag fått efter inlägget och jag ska svara er alla. Vi är oerhört många, vilket jag ju anat men är ändå förvånad över mängden mail jag fått från er som delar liknande erfarenhet och jag säger tack tillbaks till er alla som tagit er tid att kommentera på fb, blogg, alla ni som mailat och också dela med er av egna känslor och upplevelser. Känns väldigt starkt.

Pappa mår bättre från sin stroke. Det blev dock inget Öland för mig just nu av olika själ.
Pappa är väldigt besviken på mig och att mamma nu är helt knäckt tack vare detta enligt pappa. Gissar att han visat henne inlägget eftersom hon inte har telefon eller fb. Besviken och grymt att jag öppnar upp detta för kleti och pleti.

Återigen, jag vill inte såra någon och skrev med kärlek. Hade nog inte väntat mig någon annan reaktion, önskat innerst inne men inte förväntat, än att detta inte var bra alls och att det blir skuld på mig. Mitt ansvar är dock att sluta bära mer, att ta ansvar för mig och min fina familj, deras ansvar är att ta hand om sin hälsa, ta ansvar för deras handlande.

Jag älskar pappa och mamma men skulle gärna se än förändring. Mitt jobb är att släppa taget om att så hårt vilja hjälpa och jag har en sorg att stackars mamma inte fått hjälp för länge länge sen, pappa med.

Tänker att pappa inte heller inte hade behövt välja, även om även han enligt mig också behöver professionell hjälp. Han skulle kunna säga till mamma. Frida vill inte träffa dig under dessa omständigheter, utan men jag vill träffa mina barn och barnbarn. Det betyder inte att jag lämnar dig.. osv.

Men jag vet det är komplicerat.

Vi har just fått tillträde till vårt nya hus. Alldeles fantastiskt. Vi bor kvar i vårt nuvarande ett tag till dock.
Thomas jobbar och jag och barnen tar till vara på det sista dagarna av semestern.
Lite husfix blandat med bad och bus.

Något har hänt under den här semestern då barnen helt plötsligt sover länge, kan ju bero på att de kommer i säng senare:)

I morse kom jag upp innan resten av familjen och fick mig en fin jogg och skön väckning av mig själv och kroppen. Så skönt att hinna med det innan Thomas åker till jobbet och en dag med barnen väntar.
Fysisk aktivitet är magiskt, som det bästa verktyget och bästa medicinen för allt✨

Jag joggade 2,5 km stannade till på en brygga. Inte så länge men flödade igenom några övningar, hund, cobra, lizard, barnet, cresent pose, några varv. Okomplicerat och kravlöst. Sen vidare så löpningen blev en mil totalt i långsamt tempo.

Skönt!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Perita
  4 augusti, 2017 at 16:32

  Wow, återigen, vad starkt! Denna gång väljer jag att skriva min kommentar ”in public”. För jag undrar om det inte är just det här som du nu går igenom som är det många människor är rädda för att vara i. Att bli beskylld för att stå för någon annans mående. Vilket INGEN har! Du är du och någon annan är någon annan, oavsett blodsband eller år av vänskap. Du ansvarar för DIN hälsa och enbart den. Och det gör du. Och du gör det väldigt bra! Tack för att du väljer att dela med dig av dessa privata tankar på det här sättet, för de har i högsta grad med hälsa att göra, precis som du skriver. Jag är säker på att många som kämpar med sin hälsa egentligen har mer att hämta om de börjar ta beslut inom det här området, istället för att lägga till ytterligare ett intervallpass i veckan. Med detta menar jag att fysisk aktivitet ÄR viktigt, men det är inte ALLT.
  Jag önskar dig en jättefin helg, fina Frida. Och jag önskar hela din familj, och vem som helst som han läser det här, styrkan att själva ta ansvar för sin egen hälsa. Kärlek och energi, kram kram! / Perita 💞

  • Reply
   frida
   5 augusti, 2017 at 19:30

   Tack fina du💚

  Leave a Reply