Allt möjligt Beauty Eating Mind Training Träning

TANKAR OM 2017 OCH ÖVNING FÖR ATT BOOSTA GLÄDJESYSTEMET!

Ja, så nu är jag klar med 2016 och redo att ta emot 2017 med varma händer. Jag var lite slow starter och behövde blicka tillbaks och reflektera först, men nu så.

Jag har inget specifikt superstort tufft träningsmål för året, men jag har många mål som tillsammans blir stort. Där fokus ligger på helhet.

Hälsa handlar inte bara om fysisk aktivitet och sund kost, det handlar lika mycket om sunda relationer, sunda värderingar, det handlar om attityd och inställning. Psykisk och fysisk hälsa hör i hop. Så mitt mål är att försöka skapa så bra tillstånd jag kan med allt vad det innebär. Kanske låter klyschigt men det är på riktigt mitt mål. 

Ge själen näring och plocka fram mina superkrafter på alla plan;). Allt börjar ju med oss själva. Har jag själv ett bra tillstånd har jag en tjockare sköld och en betydligt bättre förberedelse för utmaningar under året och livet i stort. Har jag ett bra tillstånd är det lättare att sortera och filtrera vad saker och ting verkligen handlar om. Ju mer välmående jag är desto mer kan jag ocskå ge till andra. Ducka för skitsnack och hjälpa hjärnan i rätt riktning.

Jag kommer fortsätta jobba hårt för att fortsätta ha en fin arbetsplats med välmående medarbetare, har jag det vet jag att våra medlemmar får det bästa av oss på UCSP. Jag vill vårda vänskapsrelationer, där vi ömsesidigt känner värme, närhet och respekt. Sätta livsmål och vårda min och Thomas relation. 

Jobba på närvaro med barnen och ibland få egen tid med ett barn i taget. Fortsätta vårda och ta hand om relationen med min exman som också är Tindras fina pappa. Stanna upp och inte jaga efter mer utan se värdet i det jag har, vad vi har som familj. Jag tänker inte sluta drömma absolut inte, Thomas och jag har massvis med drömmar,  däremot finns de rikaste skatterna redan finns vid min sida, små och stora guldkorn i vardagen som jag inte vill missa. Som ibland när jag åker tidigt hemifrån stå och titta en liten stund på Thomas när han sover, på Tim och på Tindra, där de ligger så galet fina och tar med den känslan när jag knallar iväg, för mig ger det mening. Det är hyfsat söta när det är vakna också faktiskt;)

För att jag ska må så bra som möjligt har jag många verktyg, balanserad ren kost, andning, utbildningen i kommunikologi (ett kunskapsområde inom förändring och utvecklingsprocesser), yogan, meditation där jag ska planera för ännu mer tid, neuromotoriskträning och annan fysisk aktivitet och så massvis med kärlek förstås, välmående relation där vi värdesätter kommunikation, där vi visar respekt och är lyhörda för varandras tankar känslor och behov. Där vi har en drivkraft att vilja utveckla oss till våra bästa jag. 

Mitt mål är att både vara rörlig, stark och så lite snabb;). Jag eftersträvar en smidig kropp som ler.

Jag har anmält mig till några lopp, vissa utmanande långa för mig (halvmara). Där målet är att genomföra med en skön känsla och med en hel funktionell kropp där målet också är att vara glad för min prestation….och funktion.

God sömn..haha största utmaningen med små barn. Tim börjar bli större och fyller 4 år i sommar, så det kommer bli bättre och är över lag redan bra. Köpa en ny cykel (som blev stulen) för att kunna cykla till jobbet, ovärderlig egentid i frisk luft.

Vet att det är en tid nu när det är nystart på varenda löpsedel. Det jag skulle vilja inspirera till är att verkligen stanna upp och tänka efter, klart du ska sätta mål (om du vill). Mål är fantastiskt när de sätts på rätt sätt. Se bara till att målen du sätter är något som du verkligen vill, inte för att det förväntas eller för att du borde. Hur kommer du att känna om du uppnår målet?

Se till att vara ärlig och sann mot dig själv. Hur vill du vara som person? mot dig själv, mot andra, vad vill du ge? Och framförallt vilket tillstånd vill du ha, kommer du nå dit om du når ditt mål?

Om du följer med mig här är min ambition såklart att inspirera dig i vardagen i stort och smått till ett hälsosamt liv. En blandning av vardag med jobb, barn, träningstips och matinspiration.

Har du önskemål så är du varmt välkommen att skriva till mig.

Tänkte börja med att så här i januari fortsätta boosta rätt saker.

BOOSTA GLÄDJESYSTEMET!

Vill du boosta positiva känslor och träna din hjärna att tänka positivt, hur trivialt den än kan låta så är det här ett fantastiskt verktyg. Du har säkerligen hört och kanske gjort det förr men gör det igen.

En glad och tacksamhetslista, det gör att du behöver notera, tänka efter, reflektera och det ger en boost för glädjesystemet. Låter det larvigt, vad har du att förlora, testa ändå du har massor att vinna.

 • Skriv tre saker varje kväll. (inte fler, håll dg till tre)
 • Det kan vara stort och smått, tex din familj, att du är frisk, din nybryggda kaffe, din morgonträning, att du hann med bussen, golfslaget på hål nr 7 osv
 • Det är viktigt att du skriver nya saker varje dag
 • skriv gärna en liten förklaring under varje punkt, varför gav det mening? det ger oftast en lite djupare reflektion.

Tack för att du hälsar på mig här.

Nu skapar vi ett riktigt bra år!

Kram

Frida

 

 

 

 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Amira
  9 januari, 2017 at 07:21

  Bästa, bästa Frida? Tack för inspirerande, energifyllt och vackert inlägg. Jag älskar uppmärksamheten du lägger på absolut närvaro och tacksamet? Ja, nu skapar vi ett riktigt bra 2017✨Kraaam❤

 • Leave a Reply