Healthy Mind Yoga

Precis därför yogar jag!

Idag blev det så tydligt för mig varför yogan har fått så stor plats i mitt liv.
Detta tack vare Yoga of Hope som går av stapeln idag (tack vare fantasiska Rachel Bråthen (@yoga_girl) och barncancerfonden).
I denna stund hålls alltså yogaklasser över hela världen där pengarna går oavkortat till barncancerfonden och forskning för att förhindra cancer hos barn. För mig finns det en så tydlig symbolik med det:

Jag tar hand om mig – för någon annans skull.

I det här fallet är det övertydligt, jag ger pengar. Men, det kan gälla alltid! Om vi vill.  Jag tar hand om mig, fysiskt och mentalt, för att orka vara den jag vill och behöver vara mot mig själv, men också mot andra – i stort och smått.
Det bor en motivation i de tankarna som krossar varenda nyårslöfte och målbeskrivning du någonsin skrivit eller läst.

Det finns något kraftfullt i att känna sig stark, och dela med sig av sig själv till andra. Men också i att känna sig svag och ändå inse att vi kan finnas för någon annan. Jag tror att vi, när det är som mörkast, kan hitta styrka i själva givandet. Här står jag, i all min skruttighet och finns till för dig. Jag betyder något. Den tanken stärker.

Det låter sååå vanvettigt klyschigt, men när vi ger, får vi. Det bara ÄR så (och jag börjar tro att det faktiskt är det som är meningen med livet;).

Det. Och att vara sann.
Att jaaa visst!!! – hänge sig åt svåra positioner för att det är kul och bli glad av att man når golvet när man böjer sig framåt och att man känner sig het som en pistol (som min kära gamla kollega LG brukar säga).
Men också… att ge sig själv tiden att möta de där känslorna och tankarna som man annars undviker. Att ge sig själv tid att vara med det som är. Att känna på varje känsla, utan att förändra, förbättra eller vika undan.

Och jag tror att allt hänger ihop: Att GE för att FÅ och att vara SANN.
För vad kan vi egentligen ge, om vi inte är sanna? Och vad får vi om vi ger något som inte är sant?

Jag är på många sätt lyckligt lottad och på en bra plats i livet. Men livet omfamnar allt – och just nu… så är jag också rätt skruttig. Liten, rädd, ledsen.
Att få stå med det, och tillsammans med er skapa plats för… allt. Sanning.
Här står jag, i all min skruttighet. Och betyder något…

Det betyder något. Idag betydde något.
Tack!

ps.

Kan vi inte nu bara alla tillsammans ge sjutton i kaloriräknare och skit och börja fokusera på att bara få känna oss sådär vanvettigt starka som vi vet att vi kan, och sedan dela med oss av det. Tänk om varje räknad kalori kunde bli en vänlig handling mot någon annan. Då skulle det hända grejer…

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Amra
  29 november, 2017 at 12:34

  Precis så är det! Jag har jobbat hela året med att bygga en stark och hälsosam kropp, många förkylningar pga nytt jobb/stress/resor har gjort det hela väldigt svårt men varje gång jag får yoga, springa vilt utan klocka, skjuta basketbollen mot korgen helt själv eller köra skiten ur mig på ett Soma pass mår jag bättre och bättre och jag tänker till varje gång, påminner mig själv att skita i att stressa när jag inte absolut måste (flyg, kundmöten etc) att reflektera och ge mig själv andrum, inte göra det svårt gör mig själv. Vågen åkte ut på nyårsdagen, vilken befrielse. Aldrig mer! Nu ska jag fortsätta njuta av mina polkabetor&chevre och dig tackar jag för all inspiration. Grattis till nomineringen

  • Reply
   erika-kits
   30 november, 2017 at 19:12

   tack och tack för fin kommentar!!! kram

  Leave a Reply