Healthy Mind

Byt bucketlist mot fuck it-list!

Min fina vän Kristin skickade den här texten till mig… den är så fin, sann, viktig. Läs den. Bara läs den. Du måste faktiskt :)

För alltså… vad vi springer. Den här tiden på året.
Jag har insett att jag alltid tänker att jag hatar hösten. Men det är inte hösten som får mig ur fas. Den är ju vacker, krispig, mysig och egentligen är de hundra nyanserna av grått ganska vackra. Ju.
Det är det eviga tuggandet av måsten som får mig att tappa gnistan. Vad hände med den korta kaffestunden mot en vägg i lä och sol? Det där ”vi åker ner på stan och köper en glass det är ju ändå sommar”-modet – skulle det kunna bytas ut mot ett ”vi åker ner och fikar det är ju ändå höst”-mode?
Jag tror inte att vintertröttheten beror på mörker. Åtminstone inte bara. Jag tror den beror på flera månaders tuggande av måsten och onödiga nödvändigheter.
Kan vi tugga långsammare? Kan vi ge oss själva tillåtelse att ha sommarkänsla i kroppen året ut? Det kan ju ändå inte vara meningen att vi ska leva för att leva de där x antal veckorna då vi har sand mellan tårna ena dagen och sommarregn i håret dagen efter. Eller hur…

Nåja. Nu läser vi texten allihop. Sen går vi ut och samlar löv. Eller nåt…

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Mia
    10 oktober, 2017 at 23:35

    Lika befriande att läsa som upptäckten av en tidlös glänta i skogen när man tagit ledigt från ALLT… Underbar skribent:) Tack!

  • Leave a Reply