Healthy Mind Mat Smart nystart Träning Utomhusträning

Ett jäkligt viktigt nystartstips faktiskt!

September! Nystartsmånad. Det finns något härligt med det tycker jag. All motivation och höga ambitioner som liksom gör höstluften ännu mer energigivande.

Men… det finns också något jäkligt tragiskt med det hela!

Här har vi gått en hel sommar, med sommarblekt hår och flipflops. Förmodligen mått bättre än på hela året på många plan. Och så smyger det sig på… ångesten… självföraktet. Och rädslan för att inte passa in, vara snygg nog…
”Åh fy sjutton vad tjock jag har blivit”, ”Usch jag är så sjukt otränad” osv. ”Vad ska folk tänka”.

Och så blir DET motivationen till att ”nystarta”. Att se sig själv i spegeln och tänka usch.

Kul…

Såhär är det: Motivation som föds ur självförakt och rädsla håller inte över tid. Och om den gör det har den i regel utvecklats till något som inte är friskt. Ingen orkar stanna i känslan av att vara fet, ful och otillräcklig. Så när den första nystartsglöden lagt sig händer det som alltid händer: Man börjar skita i de där nya bra valen. För man orkar inte. Nästan omärkligt är man tillbaka i gamla vanor. Man tar en bulle och stänger av.

Vad jag vill säga: Vänd på det! Det behöver inte vara svårare än så.
Du är en människa av kött och blod – förmodligen en fantastisk vän, dotter/son, kollega. Kanske mamma, pappa, syster, fru…
Din kropp fungerar! Och den fungerar TROTS att du inte alltid rör dig och äter så bra som du vet att den mår bäst av.

Det du känner just nu behöver inte vara självförakt. Byt!

Sug en liten stund på känslan LÄNGTAN. Du längtar efter att vara sådär som du är när du mår bra. Lugn. Avslappnad. Skarp. Smart. Kul. Full av energi och har nära till skratt. Din kropp är skön. Stark. Mjuk. Din hud har lyster. Magen fungerar. Ögonen är klara.

Längtan. Efter dig själv. För det där ÄR ju du. När du ger dig själv förutsättningarna med hjälp av det din kropp är skapt för: Rörelse, bra mat, sömn, frisk luft, umgänge du trivs i.

Låt KÄRLEK till dig själv vara motivationen, istället för förakt. Jag sätter all min heder på att det kommer ge ett typ av driv som är djupare, mer uthålligt och roligare.
Enkel psykologi: Vi är mer benägna att ta hand om något (vare sig det är en sak eller oss själva) som vi värdesätter, än om något vi tycker illa om.

Så, mitt fokus i September: Boost! Istället för att tänka på ”jag ska inte…” om något. Så kommer jag att gå all in att boosta mig själv med saker som jag vet väcker allt det där allra göttigaste i mig.
Jag längtar efter att frossa i alla goda grönsaker som skördas nu (bästa årstiden), vara ute så mycket som det går, röra mig som jag vill känna mig, och haka på Rachel Bråthens #yogagirlchallenge där vi ska yoga varje dag. Yoga som i – andas, stanna till, reflektera, KÄNNA – inte nödvändigtvis som i en hel klass eller som i ”måste klara den där positionen”. Ja, ni fattar…

Vilka är med mig på #septemberboost?

Foto: Kitty Lingmerth

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Tina bred
  1 september, 2017 at 13:20

  Jag är på – inga förbud å inga måsten bara göra det som är skönt, äta o dricka det jag vill ha… lite läskigt men tror på att det ger sig när man inte är förbjuden! Startar med en helg i Sthlm och springer tjejmilen ( om jag orkar) kramar🦋🦋Tina

  • Reply
   erika-kits
   4 september, 2017 at 11:23

   Heja! Helt rätt… Hur gick det i helgen? kram

 • Reply
  petra
  4 september, 2017 at 06:46

  Åh vad bra skrivet o hon som vill må så där bra hela tiden, när hon är jag så tar hon sig en rejäl bulle då o då också.. :)

  • Reply
   Erika
   4 september, 2017 at 09:46

   Exakt ❤️

 • Reply
  Malin Lundskog
  6 september, 2017 at 21:35

  Tycka om sig – där börjar det hela :-)

 • Reply
  Hanna
  6 september, 2017 at 22:04

  Så kloka ord! Det kommer bli mitt fokus närmaste månaderna för nu börjar botten vara nära igen. ”Jag är inte storleken på mina jeans….”

  • Reply
   erika-kits
   8 september, 2017 at 09:36

   Nej sannerligen inte!!! Heja dig! Kärlek och respekt. Stor kram! You ca do this!

  Leave a Reply