Okategoriserade

Topp 3 – strandtips Kreta

Jag är så glad att vi hyrde bil och körde runt Kreta. Jag har varit där förr men inte fattat hur vackert det är. Dessutom fick vi GULDtips av vår hyresvärd. Här är våra topp 3 favoritstränder från veckan:

Stavros

Sandstrand i vik öster om Chania. Lugnt vatten och som ”minisjöar” på stranden av morgonens tidvatten. Varma och perfekta för små barn. Strandservering och flera mysiga restauranger i området. Extremt vacker väg dit!

Falassana

Fullkomligt LJUVLIG sandstrand på västkusten med smågrottor att leka i och mjuk botten. Inte lika långgrund som ovanstående men ändå klar favorit.

Sandy Beach

Ligger på sydkusten och är en stenstrand (trots namnet). Vackra, mjuka, varma stenar (perfekt för samlaren, vår hyresvärd som var smyckesdesigner plockade en del av sina stenar här). Oerhört mysig strand och sååå skönt att slippa sand precis överallt. Soft ställe med hängmattor och bord i skuggan av träd serverar enklare käk. Här finns också frisörsalong och spa som är uppbyggt inuti i grotta. En klippning med havsutsikt – ja tack!

Tips: åk vägen via Milia på vägen tillbaka. Alternativ by uppe i bergen där man byggt ett retreat samt en urmysig restaurang. Belysningen består av tända ljus, tystnaden är magisk (man får inte köra hela vägen fram) och utsikten magnifik, för att inte tala om vägen dit: smala slingrande väg längs bergskanten – helt stört vackert (och lite hisnande;).

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply