Training

Jag går sönder

Jag har inte varit här inne på ett tag nu. Jag har svårt att hitta det naturliga flödet i bloggformat. Jag antar att jag inte gett det en ordentlig chans. Men nu behöver jag fasen skrivandet mer än någonsin. Jag behöver skriva av mig. Jag har gjort det tidigare i svåra stunder i mitt liv och det har hjälpt mig på många sätt. Vetskapen om att det finns andra som varit eller är i liknande situationer ger mig kraft. Tillsammans kan vi ta oss igenom svåra stunder i livet. Jag behöver få ur mig det, det ligger och trycker i hela mig. Jag håller på att gå sönder.

En familjemedlem till mig är dödssjuk i cancer. Vi vet inte hur länge det är kvar. Ingen vet. Vi vet bara att den jävla sjukdom är lömsk och aggressiv. Jag hatar den mer än döden själv! Jag är skiträdd för att mista men mest av allt är jag arg just nu. Arg för att sjukdomen skördar offer som inte gjort sig förtjänta av den. Arg för att sitta bredvid och inte kunna påverka. Arg för att ingen har svar. Arg för att inget i hela jävla världen hjälper. Men jag är också så sjukt ledsen för att hon ska behöva gå igenom det här. Inte nu. Inte nu när allt var så bra!

Jag har alltid flytt genom svåra saker tidigare i mitt liv. Jag har inte varit kapabel att känna. Jag har inte vågat. Rädd för panikångest, rädd för smärta och sorg. De där rädslorna styr mig inte längre. Jag låter känslorna komma och gå. Jag tillåter mig att ha ont i hela kroppen (det gör verkligen så fysiskt ont i hela mig från och till) Den där skitsjukdomen ska i alla fall inte få ta mig tillbaka till den där svarta avgrunden jag befann mig på ett tag i mitt liv. Det kriget ska den aldrig få vinna!!

Det är fasen inte lätt att stå bredvid. Vad ska jag göra, vad kan jag göra? Hur mycket ska mitt vanliga liv fortsätta? Hur ska jag kunna räcka till och kunna vara ett stöd när jag bara vill ligga i fosterställning och gråta? Känslan av att vilja vara ett barn igen, sitta i någons knä som försäkrar om att allt blir bra igen.

Jag är så tacksam över alla människor om finns runt vår familj just nu. Ni är fantastiska!

cancer

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply