Training

En 4-åring gjorde min triathlondag

Idag var det en race-dag; Halmstad 11.3. Ett race som jag både sett fram emot massor men också varit lite nervös inför. Det var det sista loppet inför IronMan i Kalmar 15 augusti. Det var också det enda längre lopp jag kör inför Kalmar. Och jag ville ha svar. Inte på hur snabbt jag simmar, springer eller simmar. Inte vilken placering jag får, utan bara att kroppen känns stark och att jag orkar. Jag kommer fullkomligt skita i placeringar eller tider i Kalmar. Det kommer vara en kamp mellan mig, loppet och målgången.

Redan när jag vaknade i morse kände jag att kroppen var fräsch. Jag hade för första gången den här säsongen tagit det lugnt med träningen inför loppet. Har insett att jag tjänar både på att kroppen och knoppen är fräsch när jag ska racea.

Det snackades, som vanligt detta året, om vattentemperaturen. Min största ågren var att det skulle vara så kallt att de kortade ner simningen eller ännu värre, inte körde den alls. Men igår fick jag veta att tempen var så pass hög (15C!!) att vi skulle få köra hela.

Kände direkt när jag hoppade i att simningen kändes bra. Jag börjar få koll på det här med öppet vatten och de längre distanserna.

Har alltid som mål att simma med så lite energi det bara är möjligt. La mig längst fram i starten för att slippa alla fötter och armar. Jag fick en bra position direkt även om jag inte ledde från start. men jag vet att jag kan hålla samma fart hela loppet, och öka om det behövs. Efter ett tag såg jag att jag hade häng på ledningen (där även alla killar var med). Har aldrig gått upp först. Brukar alltid bli slagen av ett gäng snabba killar men tänkte att idag ska jag fasen vara först upp, och det var jag!! Sjukt bra känsla i kroppen under och efter simningen.

När jag kom upp mot efter simningen och tog av mig badmössan utbrast en liten tjej på 4-5 år till sin mamma ”Men mamma, det va en tjej som va bäst. Kan verkligen tjejer slå killar?” Mamman svarade ”Älskling, du kan göra allt du vill oavsett om du är tjej eller kille” Älskar både mamman och barnet.

Cyklingen är det tuffaste momentet mentalt för mig. Jag blir omkörd. Gång på gång. Person efter person. Jag måste hela tiden landa i tanken att jag inte får jämföra mig med de snabbaste där. Jag har ju för fasen precis börjat cykla.

Det var en jättefin och en lättcyklad bana där jag fortsatte att känna mig fräsch. Jag såg att jag cyklade fortare än någonsin utan att lägga mer energi. Jag tror jag cyklade med ett leende hela tiden.

Leendet fortsatte under hela löpningen. Ibland har jag problem att gå från cykel till löpning men idag kändes det direkt att det var en bra dag.  Jag matade på under alla 21 km och fick tom till en spurt på slutet.

Jag är så själaglad just nu!! Jaghar utvecklat mig så otroligt mycket under det här året, jag har ett pannben jag litar på fullt ut och en kropp som håller. Jag fick alla de kvitton jag ville ha. Jag fick till och med ett personligt rekord med 30 min och en pokal med mig hem. Nu tar jag med mig leendet och åker till Grekland i två veckor för att fortsätta min väg mot att bli en IronMan!!

 

TACK HALMSTAD TRIATHLON FÖR EN FANTASTISKT FIN TÄVLING!! Jag vill också tacka för alla glada hejarop från publik och mina medtävlare. Sist men inte minst min sambo, bror och mina fina vänner för att ni kom och hejade idag! Ni betyder allt!! <3

11668083_10207222013773558_389820643_n IMG_1271

11667245_10207222009893461_191553866_n 11652120_10207222005293346_111328401_nIMG_1326

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Den motvillige triathleten - Anna Eriksmo
  28 juni, 2015 at 13:35

  […] tjej att tjejer faktiskt kan vara bäst och att man kan bli vad man vill (läs Emmas blogginlägg http://www.healthyliving.se/emma/2015/06/27/en-4-aring-gjorde-min-triathlondag/ […]

 • Reply
  Karin B
  27 juni, 2015 at 18:46

  Heja dig! Du är grym!

 • Reply
  Richard
  27 juni, 2015 at 18:37

  Otroligt bra jobbat Emma. Grattis!

  4 åringar är bäst 😉

 • Reply
  Birgitta
  27 juni, 2015 at 18:26

  Bra jobbat!
  Vilken känsla det måste varit under loppet! Bunkra den!
  Och världens bästa kommentarer av mamman!

 • Leave a Reply