Motivation Träning

Träning utan fokus på prestation?

Tänk att det ska vara så svårt att träna utan att vara allt för fokuserad på prestation och resultat. Jag jobbar med det VARJE gång jag går till gymmet. Jag kan bli väldigt besviken och hård mot mig själv om jag inte klarar en speciell vikt, springer på en viss fart, eller når de mål jag satt upp för dagen. Jag tror att jag är lite ”skadad” från min elitidrottskarriär i det tankesättet. På gott och ont såklart. Sanningen är ju att man faktiskt inte måste överträffa sig själv varje gång man tränar, om man inte tävlar mot OS dvs. Det vet jag givetvis om, men det gör inte saken lättare för det.

Jag vill gå till gymmet och känna att jag utvecklas och presterar på topp, eftersom det ger mig mervärde i min träning. Det är en stor viktig faktor för min egen motivation och jag tycker att det gör träningen roligare. För mig är det viktigt att både se och känna att jag inte står och stampar på samma ställe i min träning. Jag mår bra av att träna och speciellt då jag når mina utsatta mål. Det handlar aldrig om att mäta mig med någon annan, utan jag tävlar enbart mot mig själv.

De senaste åren så har jag dock börjat inse att det suger ganska mycket energi att alltid ha den inställningen. Jag stressar oftast upp mig själv i onödan genom att ställa allt för höga krav på mina resultat. (Då syftar jag enbart på mål och resultat som rör prestation och aldrig estetiska mål.) De passen som går bra ger såklart oändligt med endorfiner och energi. De passen då jag inte alls är med på banan och inte presterar enligt planen ger totalt motsatt effekt. Jag kan nästan känna mig lite nere och försöker alltid analysera vad den ”sämre prestationen” beror på. Om jag har tex har sovit för lite, ätit annorlunda, eller helt enkelt stressat för mycket på jobbet. Orsakerna går såklart att älta och analysera i all evighet, men det är totalt bortkastad energi. Någon som känner igen sig?

Jag kommer nog aldrig kunna släppa ALLT fokus på prestation, för jag tror att jag behöver lite press för att ha motivation att köra på. Men jag kommer definitivt försöka sänka kraven lite och speciellt på de dagar som jag känner mig lite seg eller opeppad. Starting today! :)

KRAM på er

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Erik
  6 februari, 2019 at 10:42

  Har du testat att komplettera din kost med CBd olja? Några tankar om detta? / Erik – http://www.cbdoljasverige.se

 • Reply
  JHH
  15 januari, 2019 at 18:54

  Jag brottas också mycket med det där med prestation och träning. Har fortfarande inte hitta alla nycklar men har haft flera träningspass på raken som varit såå roliga så jag hoppas att jag börjar gå åt rätt håll :) Samtidigt är det just ptestationen som gör att man utvecklas och utveckling är ju en stor del av träningen. Dubbelt det där!

 • Leave a Reply