Training

Träningskväll med Samsung

Tidigare i veckan så tog jag med mig fantastiska mamma för att gå på ett träningsevent som Samsung höll i på gymmet Fightbox. Vi hade blivit inbjudna för att få testa deras nya aktivitetsband Gear Fit2 Pro under ett träningspass. Den nya produkten är ett aktivitetsband som man kan använda som ”hjälp i att traska sin träning”. Bandet mäter bland annat puls, reps, hastighet mm och man kan även koppla ihop den med mobilen, för att ta emot samtal etc direkt från klockan. En annan grej som jag verkligen gillar med armbandet är att man även kan simma med den. Man kan ladda ner olika appar, som registrerar meter, puls, armtag osv. Det ska jag försöka testa nu i veckan!

När vi kom dit så blev vi kittade i snygga träningskläder och fick varsin Gear Fit2 Pro som vi skulle ha under ett pass på 60 minuter. En av medarbetarna på Samsung hade tagit dit sin tränare Thomas Skoglund, som skulle hålla i själva träningen. Det var inte min typ av pass om man säger så, men det är såklart kul att testa något annorlunda. Vi körde ca 45 minuter med egen kroppsvikt och med fokus på övningar som man kan göra hemma och utan ”hjälpmedel”.

Efter passet så fick vi en genomgång kring hur armbandet fungerar, vilka appar/funktioner som är bra att veta om, samt lite gott att äta till det. Vi fick även hjälp att koppla ihop armbandet till mobilen, så att vi ska kunna använda den på ett enkelt sätt nu framöver


Tack Samsung för en supermysig kväll!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Evelina
  14 november, 2017 at 09:49

  Har en liten fråga till dig! Du pratar mycket om det här med att våga lägga på tyngre vikter. Personligen älskar jag träning och älskar att utmana mig. Men. Jag har en osäkerhet när det kommer till just tunga vikter, särskilt benböj och bänk. Anledning: 1. För att jag har inga gym buddies som skulle kunna kolla till mig i säkerhetssyfte och teknikmässigt. 2. Har inte råd med en PT.

  Så, har du något tips om hur en kan gå tillväga för att fortfarande utvecklas och kunna lägga på trots att en är på egen hand för att förebygga skador eller i säkerhet för fel teknik? Tänkte kanske det finns fler än jag som också funderat kring detta!

  (Ps. Har fått hjälp ett par enstaka gånger och jag har en bra grundteknik, men har också en del gamla skador som jag är rädd ska påverkas för mkt om jag skulle köra på tungt).

  Tack för en bra blogg och dina spännande sociala medier!

 • Reply
  Heddan
  13 november, 2017 at 13:29

  Va fin din mamma är! :)

 • Leave a Reply