Eating event

Hur ser vårt julbord ut år 2040?

Att äta julmat redan i September hör inte till vanligheterna för mig, men igår var det alltså dags. Det var ICA Sverige och Jung Relations som bjudit in till en supermysig jullunch, för att skämma bort oss med grym mat, men även för att tala lite kring våra värderingar och vår syn på ”framtidens mat.” Vi fick bland annat lyssna på vad ICA:s trendspanare och dietister hade för tankar kring just det. Som jag anade innan så kommer vi faktiskt att gå ännu mer mot de gröna och vegetariska alternativen, samt att andra alternativa protienkällor kommer bli allt mer populära (exempelvis insekter). I vår familj har vi verkligen ätit mer och mer veganskt på julen de senaste åren och jag tycker att det är kul att fler kommer välja det spåret nu framöver. Vi blir mer medvetna om varför vi väljer att äta på ett visst sätt, både ur hälsosynpunkt, men även för miljöns skull.

Det var riktig julstämning i lokalen där lunchen ägde rum och innan vi satte oss till bords så fick vi njuta av varm glögg med ingefära. Jag gillar verkligen allt som har med julen att göra och det var minst sagt speciellt att stå och dricka glögg nu i september (med julgranar och pynt runtomkring). Så mysigt! Å att ha med min kollega Jonathan gjorde såklart känslan, om möljigt ännu lite bättre.


Vi fick även lyssna till Leif Grönlund (som är kock på ICA Köket) och som jobbar varje dag med att skapa inspirerande recept. Han berättade hur de tänkt kring menyn och gav oss en inblick i hur vi kommer att äta vår julmat nu i år. Han talade mycket om att den ”klassiska julmaten” givetvis fortfarande kommer att finnas kvar i de flesta hem, men med fler rätter som är baserade på grönsaker.


Den här vegetariska Dopp i grytan var en klar favorit hos mig igår. De hade använt olika typer av svamp och alger som fyllning och sedan använt rotfrukter som själva ”skalet” runtom. Sjukt gott! Det var Klas Lindberg (utsedd till årets Kock 2012) som hade skapat rätten genom sin tolkning på framtidens julrätt. Jag skulle faktiskt välja den rätten över vanlig dopp i grytan alla dagar i veckan.

Efterättsmenyn var väldigt smarrig den med och vi fick njuta av bland annat saffransmuffins med färsk frukt och rocky Roads med vispgrädde. MUMS. Vi var väldigt mätta och belåtna när vi gick därifrån och som pricken över i, så fick vi med oss varsin frysväska som var fylld med nya spännande produkter från ICA. En grymt bra lunch med andra ord.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Hanna - Träning och hälsa
    16 september, 2017 at 19:50

    Vilken julstämning jag fick av att läsa det här inlägget! Sen blev jag även galet sugen på rocky roads!

  • Leave a Reply