Browsing Category

Stil

Stil

Hem

Var på husvisning i går,  ett stort, stort hus – men kände att det inte kunde konkurrera ut det hem vi ändå har gjort oss just nu i ett något mindre 60 tals hus. Hus och hem är två olika saker. Hemmet är det som är varmt, välkomnar dig och dina gäster, det som speglar er och ert liv.

Ett hus är ett hus –  också en personlighet i sig. Jag äger dock ett hus än blir ägt av ett…. har hört många häruppe på landet uttrycka det senare.
Gamla hus har en tendens att alltid behöva omvårdnad. Vi får se om något perfekt dyker upp någon gång… eller om vi bygger.

Det här är mitt hem i kväll. Med tillhörande musik. 

<3

c

IMG_2980
IMG_3000IMG_2986IMG_2985IMG_2984IMG_2997IMG_2992IMG_2998IMG_2994IMG_3005IMG_3007

kläder Stil

Beautiful STUFF – läder och design

Söndag. Underbar sensommartid.

Framför mig en kopp kaffe på ett skrivbord fullt med saker – stora pappinlindade läderyogaväskor som ska ändras en sista gång och sen skickas, en symaskin, silkespapper, fyra nya modemagasin, en hög med inpackade T-shirts som ska tryckas och så en bukett med luktärtor och krasse. Man kan tro att jag egentligen jobbar med något annat än jag gör, men  så är det absolut inte  – det måste jag vara väldigt tydlig för mig själv med. Min kärna är och ska vara rörelsen , kraften, närvaron i första hand, och att förmedla den på olika sätt. Men min företagsmission och vision har redan från början pekat mot att ha produkter med, helt enkelt för att jag tycker om det. Det kommunicerar också.

Så ett par dagar i veckan ägnar jag åt att tänka, trycka, fota packa och posta kläder, och mitt samarbetsprojekt med en fantastisk yogaläderväska.  Den är verkligen ”på riktigt”. Samarbetet består av Madelene Lodin, en fin fin formgivare som flyttat till Järvsö efter Stockholmsperiod och arbete på Nudie,  också silversmed och inredare. Och en underbar Stephanie som är bonde, sadelmakare och bor på en världsarvsgård här i Järvsö. Lite ny värld för mig, men så kul! Läder, kvaliteter, olika sätt att behandla, vaxade trådar, stämplar, mässing… Min uppgift var att längta efter något som inte fanns, se framför mig en riktigt snygg yogaväska, hur den skulle kunna se ut, hur man bär den osv. När jag gick runt med vår älskade prototyp ( som nu känns lite ”sådär”) stoppade folk mig på gatan, i affärer och på resor, och frågade vart jag hade köpt den. Det är sådant man gillar som entreprenör :) att kunna svara att det är min väska, den kommer att kunna köpas om ett tag. Att påtagligt märka att fler gillar det man är på väg att göra. Jag brukar ha tur.

Det blir en väska för en handfull. Det är en exklusiv väska som man köper på samma sätt som en del kvinnor köper en dyr handväska. Men det är också en livslång kompanjon. Det är tänkt att den ska följa en hela livet, bli åldrad i skinnet, lite rynkig, men vackrare och vackrare.

I dag ska jag åka till Stephanie och få en rem justerad, sen packa iväg våra första exemplar. Efter det ska jag ha lite fotosession med Anna. Men framför allt ska jag fortsätta koreografera en uppdatering av Organic Bodywork.

xc

Ps. vill du kika mer och kanske beställa en :)? Gå hit. Eller till min egen lilla shop. 

 

 

IMG_1954

 

 

 

IMG_1917

 

IMG_1934

IMG_1911
IMG_1820
IMG_1810

Stil

sommarhobby och klädplåtning

Att ha en sommarhobby i form av olika klädprojekt är min avkoppling likt stickning, golf, tennis eller bakning. På sommaren har jag en liten klädvintage/secondhand butik i mitt garage där jag har öppet lite när jag vill. Jag har också skaffat mig en klädtryck och jobbar mig framåt med det :)
En del av plaggen kommer kanske på webshop, framför allt de med prints på!  I dag var en dag med plåtning av bästa slag på en gammal idrottsplats och vid ett stall med min snygga modell Anna.

Gillar du något, hojta till eller besök oss i ”Garaget”

xc
IMG_0893
IMG_0907IMG_0997
IMG_0868
IMG_0783

IMG_0770IMG_0753

IMG_0714

IMG_0801IMG_0849