träning

Vad dras din kropp till?

Fråga dig: Vad är kroppen intresserad utav? Vad dras den till? 

Tror man kan få ett rättvist svar på vad du som helhet, behöver/vill uttrycka/ mår bra av – där du är.

Just nu är jag sugen på distinkt träning privat. Med motstånd, lite trögt, fast, mer isolerat än tidigare. Få en känsla av att bli ihopskruvad, tydlig och riktigt varm på djupet. Kanske för att jag just har ägnat de senaste 15 åren åt flöde, helhet och rörlighet? Eller för att min hormonstatus säger något annat?  Ett tag hade jag en ”urge” att bara göra flödande, rullande, svepande övningar – som om jag inte kunde få nog av det! Rörelser bokstavligen föddes ur varandra i yoga/dans övningar och det kom naturligt och innerligt och kändes befriande. Nu känner jag inte alls en lika given dragning till det. En period var yinyoga honung för mig och min kropp åtrådde det och ville inget annat än lägga sig stilla i en bakåtfjäril eller duva. sedan var det som om jag blev mätt, det förlorade sin starka attraktionskraft hos min egen kropp. Jag kan se att det här faller samman med perioder av att psykiskt och själsligt på olika platser i livet- och att kroppen är en väg att förkroppsliga eller transformera något med vad den dras till.

Eller att den helt enkelt blir mätt på när den får för mycket av samma och tappar senstationen – varav man måste skapa och organisera variation på det man gör – inte bara för att det är ”nyttigt” för balansen – men för att hålla kroppen intresserad.

Kan du känna av såna rytmer och faser i livet i din träning/motion? Kan du tillåta dig att lägga till, dra bort eller förändra rörelsestruktur för att det ska ”klicka” ofta? 

Leve den mångspråkiga kroppen! 

Xc 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply