Reflektion

Hej – det var ett tag sedan:)

Sitter en sån där vaken natt jag har ungefär en gång per år. Nu har klockan slagit om så att det är mer morgon än natt – och det finns ingen idé att gå och lägga sig. Har druckit kaffe och ätit smörgås vid mitt köksbord med ett stearinljus och dator som sällskap. När jag sitter vid den här sidan, min blogg – så slår det mig att det var ett år sedan ganska precis jag var här senast….

Det har olika orsaker, men troligen mest pga att olika plattformar har sina olika perioder. Att Instagram har blivit en vanligare plats både för oss som skriver och för läsare och att jag skaffade en ny hemsida sidan i somras.

En annan förklaring är att jag plötsligt har blivit medveten om att det finns läsare :)  Att jag har blivit…  självmedveten. Vilket för mig är ett dåligt tillstånd, ett ickeproduktivt tillstånd. När jag börjar utgå från vad andra vill läsa, höra, ha, så missar jag mina förstatankar, mina direkta reflektioner och impulser.  Blir det för mycket strategi och för lite kreativitet,  så tappar jag intresset. Det är bara så jag är byggd.  Så för mig måste det finnas rymd och tillåtelse att ena dagen skriva si och andra så. Att det ibland tycks spretigt, att det ibland har en ton och form som mest känns som ett uttryck än till någon nytta för någon.

Att hela tiden sträva efter nytta – kan kapa lust.  Och när något blir lustlöst, blir det lite mekaniskt.  Så jag ska försöka få fatt i det direkta igen –  förhoppningsvis utan att behöva vara uppe på nätterna för det :)

 

Vad händer i mitt liv/företagande just nu?

 • Jag är frisk, mina barn är friska, P har tyvärr haft problem med hjärtflimmer sedan i höstas.
 • Jag har skaffat en häst till mig och min dotter ( tja, mest till henne:) Ett vackert litet fux sto med vit stjärn – Miss Chica.
 • Har börjat träna styrketräning så smått, gillar känslan av motstånd och lite tyngd, efter år av egenkroppsträning.
 • Försöker komma tillrätta med lite axel, arm, bröstryggsproblematik.
 • Yogar helst en form av relativ långsam vinyasayoga –  och har satt mig in i och praktiserat en del ”Tapping”.
 • Soma Move och Soma Mind växer på.
 • Med Springtime Travel har jag haft en egen Holistic Camp i höstas i Palma med Sofia Sivertsdotter som gäst,  ska dit i vår och höst igen med ”Dietisterna” och till Lissabon i år. Har jobbat med Springtime i 13 år nu :)
 • Fortsätter med Skepparholmen/ Holistic Boost och Energidagarna i Båstad – som jag också har gjort i ca 3 respektive 8 år.
 • Mina Camps i Järvsö fortsätter att frodas.
 • P jobbar numer en knapp halvtid åt mig, med att sköta tröjbeställningar och göra musik etc.
 • Jag boar i hemmet ganska mycket  – som en nöjd tant.

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Tina
  18 februari, 2019 at 08:47

  Kramar från Tina :)

 • Leave a Reply