mindfulness Reflektion

Tunn hinna

I dag är mitt soundtrack så här ungefär.

Min hinna mellan omedvetet och medvetet liv är tunn. Gör mig skör men också levande. Mer transparent för drömmar, längtan, sår och skönhet. Kanske lite mer snörp vid hjärtat. Känslor, minnen och förnimmelser tränger lättare fram utan motstånd vid denna tidpunkt i cykeln hos alla kvinnor.

Rörelserna jag gör idag är tillbakalutade, min hud känns lugn mitt ansikte mjukt. Orden hålls helst inne, ljudlösa.
Det är den tiden på cykeln då mitt andra förberedda ciruklations system mjuknar och släpper ut, eftersom det inte blev något barn vid förra ägglossningen. Hormonerna sänkta, sinnet lite mer i behov av att dra sig tillbaka. Också det i linje med den kvinnliga naturen. Tänk om vi skulle anamma gamla tiders eller urbefolklingars tradition att dra oss lite undan ett par dagar i månaden. Vi kan ju göra det utan att det märks så mycket, kanske mest för oss själva. Bli tystare, gå längre promenader, röra oss långsammare, skriva mer, dagdrömma mer. Se med öppna ögon. Tillåta hinnan att vara tunn.

Jag har börjat ( typiskt lagom till de sista åren av min menstruation ) förstå det här sambandet och tycka om det förutsagda. Först skärpa och irritation mot allt och alla – sedan mjuknar det och jag blir istället som en kattunge mot allt och alla och inte särskilt explosiv på något plan. Jag ser dessa dagar som en tillgång, att kunna få fatt i den här djupare känslan utan att behöva kämpa fram den. Försöker utnyttja den till att skriva, yoga, dansa, fotografera. Jag söker inte aktivt något sällskap eller social aktivitet, håller mig gärna mer stilla. Som idag.
Vaknade till den här musiken och har haft den genom hela morgonen, gått lång vinterpromenad och sedan suttit vid mitt skrivbord framför fönstret och fåglarna och skrivit och läst lite. Skulle egentligen betalt fakturor innan kl 10.00 för att de skulle komma i tid, men tog beslutet att det här är tillståndet inte skulle slösas på ett sådant rutinärende.
Den här texten är dessutom mera värd än att sköta admin fläckfritt för mig.
Xc

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply