dans yoga

Skog i morgonsol, Sofie Hutchings och spontana golvrörelser


Gårdagen präglades av toner från Sofie Hutchings.
Redan morgonpromenaden med hunden i skogen blev tonsatt och lyftes en dimension. Med den här musiken i hörlurarna och solen silad genom granar och tallar ner på mosskullar, så  förvandlades hundrastningen till en poetisk upplevelse…. Precis som jag vill ha den och helst alla andra vardagsupplevelser. Vill gärna försöka gå från att tycka saker bara är ”Fine”  till att de blir Great eller till ” a piece of Art”.

När jag kom hem, experimenterade jag med rörelser, typ dans typ yogish med raggsockorna på över det bara golvet, ingen matta. Först på köksgolvet sedan på ”kontoret”. Det är skönt. Och kreativt. En rörelse föder en annan och det krävs lyhördhet för att veta åt vilket håll man vill lägga viktöverföring och stretch. Det blir kobror, sadlar, duvor, framåtfällningar och twistar av bara farten inbäddade i spontana övergångar. Bli gärna inspirerad till helgens rörelsepraktik –  ta på dig långärmat och sockor och prova att lägga dig på vilket golv som helst och gör din ”yoga”.
Musik? Samma Sofie Hutchings :)

xc

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply