Meditation mindfulness Reflektion

Är du disciplinerad nog att vara fri?

Jag har ett favorituttryck som satte sig i mig för många år sedan.
Förstod  först inte riktigt vad som menades…  men det kändes bra, gillade dynamiken. Som om det fanns ett uppvaknade i det för mig och för många.

” Är du disciplinerad nog att vara fri?” 

Disciplinen kan bestå i att vara koncentrerad nog på att ifrågasätta mönster, egna och andras. Att se igenom och stå emot förutfattade meningar och begränsande uppfattningar. Eller helt enkelt att ha disciplinen att sköta sina basics – träning, kost och reflektion/meditation, för att hålla sig just så fri och ren som man har möjlighet till!  För mig och många andra är ekonomisk möjlighet = frihet. Och sanning är frihet. Hälsa är frihet. Men allt kräver en viss form av disciplin. Och med det starka syftet FRIHET, så är det lättare att underkasta sig det.  Så – är du disciplinerad nog att vara fri? :)

xc

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Intention för januari + klassuplägg – Vevve Jäderlund
  7 januari, 2018 at 12:55

  […] behövs disciplin att bygga upp grund och skapa riktning för energin. En känsla inom mig som Cecilia satte ord på för några år sedan. Utifrån det har jag valt att bygga upp klassen i kramas, vågor, som […]

 • Reply
  Kate Blomgren
  8 augusti, 2015 at 17:24

  En sommarförkyld lördag har nu ägnats åt att läsa igenom hela din blogg – ovanligt vacker och värdefull. Tack för det.

  • Reply
   cissi
   16 augusti, 2015 at 14:15

   Förlåt sent svar och tack för ord och hoppas förkylningen gick över snabbt :) xc

 • Reply
  Marica
  30 juli, 2015 at 10:38

  Vilket talande uttryck, tack det ska jag ta med mig :)

  • Reply
   cissi
   5 augusti, 2015 at 08:02

   Härligt Marica!
   xc

 • Reply
  Betty - the B-ROOM
  30 juli, 2015 at 09:21

  Åh vilket tänkvärt uttryck. Är jag disciplinerad nog att vara fri? Frihet för mig …
  Tack för detta inlägg!

 • Leave a Reply