träning yoga

Training Camp Palma med Ica

IMG_0021 (1)

Snart har en vecka till gått och lika svårt denna vecka att få till någon slags blogg/dator – disciplin. Så är det bara. Tänker att jag fångar in intrycken och smälter dom och ut kommer senare något gott.
Men jag kan säga att jag längtar lite efter skrivrutiner, höstluft och hjärna… och mitt morgonkaffe :D

För er som varit här den här veckan ( ni har varit många, ca 130 fina kvinnor och några män) så vill jag önska er all fin fortsättning på träning och kanske din egen yin praktik. Som stöd för den kan du lyssna på den här musiken, eller den här listan Kanske köpa samma kräm som jag använde, och köpa böckerna jag läst ibland ur. Vill ni göra Freepower, SomaMove, yin, eller annan yoga med mig över film – gå hit till http://www.movdoo.com för att köpa. Ett YEAR med mig kanske är något du ännu hellre vill ha – det köper du på samma adress med rabatt kod PEACE för 50%.

Och jag önskar er förstås välkomna till mig på någon av mina camps i Järvsö-  nya datum kommer snart….

<3

c

Reflektion träning yoga

Springtime Travel och Topphälsa i Palma

IMG_0054

En Springtime Travel vecka på Palma har snart gått. Det har varit Topphälsas fina läsare som varit här en vecka med oss. De brukar vara trevliga, glada och härliga – och så också i år. Jag har haft förmånen att ha haft yin yoga nästan varje dag förutom Freepower, Soma Move, ridning och vandring i Port de Soller.

För dig som nyss varit här – här är lite tips på fortsatt mys hemma.

Musiken: https://open.spotify.com/user/11121157843/playlist/5YrkVX4f2V7ELuZR02DmWk

Vill du fortsätta träna  Freepower, Yin eller Soma mm  över film? Du kan köpa här: 

I höst kommer också en artikel ut i Topphälsa som jag skriver om Holistisk träning.

Må gott!

xc

 

mindfulness Reflektion

Gässens lärdomar – för alla som vill samarbeta

FullSizeRender


Åkte bil hit och dit genom vårt Hälsinge landskap i dag (med den här vackra musiken som ackompanjemang – sätt på själv nu! )  och reflekterade över att det är ännu mer gult över kullarna nu – så vackert.
Så här års flyger ju också gässen ifrån oss. Älskar deras ljud och form när de drar förbi  och jag stannar ofta upp och tittar och vinkar lite till dom  – ”Hejdå, vi ses nästa år!”

Hittade den här texten på en papperskopia i min pappas kontor när vi städade ur efter hans begravning och jag ville spara den precis som han tydligen hade gjort.

(Texten ” Gässens Lärdomar” skrevs ursprungligen ner efter ett tal av Angeles Arrien vid konferensen Organizational Developement Network 1991 och är baserade på Milton Olsons arbeten.  Den har sedan dess cirkulerat inom ett flertal organisationer världen över.)

Gässens Lärdomar

Fakta 1
När varje gås flaxar med sina vingar skapar det ett upplyft för fåglarna som följer. Genom att flyga i en V formation blir hela flockens räckvidd för flygning 71 % längre än om varje fågel flög för sig själv.

Lärdom: Människor som delar en gemensam riktning och känsla av gemenskap kan komma dit de ska snabbare och lättare eftersom de reser med hjälp av varandras drivkraft.

Fakta 2
När en gås faller ur formationen, känner den plötsligt motståndet och seghet i att flyga själv. Den förflyttar sig snabbt tillbaka till formeringen för att dra nytta av luftkraften från fågeln precis framför den.

Lärdom: Om vi har lika mycket vett som en gås håller vi oss i gemensam formering med dem som är på väg åt samma håll som vi själva vill åt. Vi är villiga att acceptera deras hjälp och ge vår hjälp till andra.

Fakta 3
När ledargåsen blir trött, roterar den bakåt i formationen och en annan gås tar över tätpositionen.

Lärdom: Det lönar sig att turas om att göra det hårda jobbet och dela ledarskapet. precis som gäss, är människor beroende av varandras färdighet, kapacitet och unika uppsättningar av gåvor, talanger eller resurser.

Fakta 4
Gässen som flyger i formationen tutar för att uppmuntra de där framme att hålla farten  uppe.

Lärdom: Vi måste försäkra oss om att vårt tutande är uppmuntrande. I grupper där det finns uppmuntran, är produktiviteten betydligt större. Uppmuntrandets kraft ( att följa sitt hjärta eller stå fast vid sina ideal och uppmuntra andras hjärtan och ideal) är den sorts kvalitet vi söker i tutandet.

Fakta 5
När en gås blir sjuk, skadad eller skjuten, faller två gäss ur formationen och följer den ner för att hjälpa och skydda den. De stannar hos den tills den antingen dör eller kan flyga igen. Sedan lyfter de och gör följe med en annan formering eller flyger i kapp sin egen flock.

Lärdom: Om vi har lika mycket vett som gäss, står vi vid varandras sida i svåra tider likväl som i tider då vi är starka.

FullSizeRender

FullSizeRender