mindfulness Reflektion yoga

Reflektioner från en yogalärare

Skärmavbild 2016-02-16 kl. 17.30.54

Sitter och kikar i mitt handskrivna block, ja handskrivet med penna och papper, det är en nygammal upptäckt, så direkt och skönt. Jag sitter ute fast det småduggar ibland, väntar på att P ska ropa att maten är färdig :) Det luktar fantastiskt där inne – ungkarlspasta full med vitlök och persilja. De här sommardagarna och kvällarna fortsätter att komma och gå, hittills med ganska mycket värme och vänlighet.

Bläddrar alltså i blocket där har jag plottrat ner lite reflektioner – från ditt och datt och min matta.

” Jag står längst fram i rummet och alla tittar på mig. Jag har gjort det otaliga gånger. Stått här och försökt säga kloka saker och leda människor till sig själva och i bästa fall till intressanta och positiva upplevelser. I bland har det känts sant och värdefullt och ibland som om jag är en bluff som  blir trodd på. Den här gången känns det sant. Som om orden rann ut i perfekt ordning av mig som ett redskap, en budbärare åt något mer självklart intelligent. Jag levererar instruktioner om andning, grundade fötter och längtansfulla bröst. Om öppna och och fria strömmar inuti – som gör ens kropp både avslappnad och vital. Det låter vackert och jag känner att det är rätt, att instruktionerna kommer att leda människorna här till skönare platser i sina kroppar. Kanske är mitt jobb obetydligt i jämförelse med många andra, men vem vet vilka ringar på vattnet det kan ge. Att hon hittar ett språk för sin rekreation, sin återupplivning, blir vän med sin kropp och får ett rum för stillhet. Kanske kan det vara skillnaden mellan sjuk och frisk, ledsen och glad, svag, stark, arg och fridfull. Och resultaten av de olika tillstånden kan vara ödesdigra eller ovärderliga. Om och när jag tänker så, blir det lätt att fortsätta stå längst fram i rummet – vecka efter vecka, år efter år och balansera min lust att kommunicera och min vilja att gömma mig.”

xc

 

mindfulness Reflektion

Nakenyinyoga

IMG_3800

Finner mig själv på altanen i naken yinyoga framför 10 tals bin som festar på min blå Nepeta. Det är morgontyst ute förutom surret. Lite rogivande med detta sällskap  – att det pågår ett annat liv precis inpå helt obrytt av mig. Framåtfälld i Fyrkanten, ser jag att mina tånaglar har fått avskalat rött nagellack och att min guldolja jag nyss köpt för dyra pengar, glittrar ganska fint på huden. Det får mig att tänka på kärleken i morse, innan jag var riktigt vaken. Innan morgonkaffet och vakna ögon.Hur mjuk huden, både hans och min kändes då. Och doftade så gott. Jag får gårdagskvällen framför ögonen i små scener och klipp. Mjuk kväll, efterlängtad med oss två bredvid varandra på bänken vid kortänden av bordet. Som på ett franskt café, blickandes ut mot trädgård, kaniner och pioner, medan rösterna låg nära varandra. Nyss bubbel, nu kaffe och rom och förtroligheter. Förutom planer och önskningar, lite skvaller om dom, för att stärka oss :) Jag minns skenet, lite disigt och jag minns den sötvarma doften av rom. Jag minns känslan av samhörighet, reflektion och vänskap. Somnade med det och vaknade till kärlek.

IMG_3795

Nu ligger jag här i Halvsadeln över mitt bolster och öppnar bröst, mage och höfter ännu mer. Det blir en bra dag.

xc