mindfulness Reflektion yoga

Att designa vinyasaflow klasser

FullSizeRender 3

Ny termin på gång och mycket aktivitet sätter igång för mig. Studion med lite klasser, nya event och inspelningar av program till instruktörer. Gillar höstterminen så mycket! Det känns fräscht och det känns bra att utvilad komma in i rutiner igen. Den här terminen vill jag fortsätta med det jag lovade mig själv (och andra), dvs, inte skapa något nytt, utan vara kvar i det som redan är och fungerar.
Lämna mer luftrum. Det kommer även skina igenom i klassuppläggen på studion med samma sekvens i  tre veckor innan vi byter. För att landa i det, hinna känna igen sig och känna sig grundad. För mig som lärare är det också en frihet att lättare kunna gå runt i rummet. Jag vill det mer. Längtar efter att dra i armar, putta på ländryggar och lätta upp axlar och lämna över mer självständighet till eleverna. Jag gillar att göra sekvenser mot ett syfte, och det kan vara mot en peakposition, mot en typ av viss energi, eller mot ett chakras kvaliteter. Det är något av grunden i vinyasa flow yoga, även att eleverna ofta kan ha olika bakgrund och erfarenhet och ändå samsas.

Det finns två generella sätt att odla en känsla i träningen enligt fina danska instruktören Simon Krohn – mot mjukhet och lugn eller driv och entusiasm. Prova själv!

  • Att följa andetaget med rörelsen istället för tvärtom ger en lugnar och mjukare känsla.
  • För samma syfte – slappna av i ansiktet och koncentrera dig på fötterna mot golvet i varje position.
  • För mer energi och entusiasm – gör mer stående, uppresta övningar med armar över huvudet och starka, engagerade ben.
  • För samma syfte, inkludera mer corehetta.

Ha en fin hösttermin du också!

xc

 

FullSizeRender

FullSizeRender 2

FullSizeRender 4

FullSizeRender 5

 

mindfulness Reflektion

Vad är dina frustrationer?

IMG_9377

Förstår att jag borde skriva mer om träning, yoga och meditation, men hamnar oftast i helt andra betraktelser. Den här gången – ett frö som såddes av en intagramvän. Hon beskrev hur man oftast får ta del av   människors lyckade förehavanden. Det är det man visar upp och oftast det man själv frågar efter. Men så mycket mer intressant att få höra om kvinnors frustrationer. Det säger så mycket, rymmer massor. ” Jag önskar att jag hade skrivit en bra bok”. ” Jag önskar jag hade flyttat” ” Jag önskar jag hade blivit en bättre människa på ….” ” Jag önskar jag hade blivit rik”  ”Jag önskar jag hade vågat leva ut min lesbiska natur”  Jag önskar att jag hade blivit en känd sångerska” Und so weiter…. Frustrationer. Har kallats oriktad energi. Alltså en form av energi som har har fastnat. Att en massa energi sugs åt det hållet men liksom inte riktigt får till någon lösning, fart eller riktning. Varför då? Vad är historierna bakom? Där börjar det intressanta. Där och i ; vem blir hon när hon inte får till det? Hur ser de mörka sidorna ut som presenterar sig då?

Det är precis just  – mer intressant med detta än det givna lyckade.
De mer genanta drömmarna, eller det man ständigt hamnar i inre ( eller yttre) konflikt kring.  Jag märker att jag värderar saker, relationer och människor mer och mer i termen intressant  snarare än rätt, fel, dum, snäll.  Vad är dina frustrationer?

xc

 

 

mindfulness Reflektion

Backflips och fjärilar i trädgården

IMG_4377

Vilken kväll!

Det kändes som om det här kunde vara den sista riktigt fina för sommaren. Ofta behöver jag säga ”hejdå” till saker, perioder och årstider. Det kan hända att jag sa lite farväl till sommaren 2016 i kväll. Och vilket fint avsked i så fall! Vinden mojnade, ljuset var mjukt, alla i familjen var hemma. Grannens katt kom och sällskapade och fjärilarna flög till de lavendelblblå  bi- och fjärilsblommorna.
Jag gick runt i trädgården och kikade på äpplen och oregano, krusbär, vinbär,  luktärt, krasse och rosenskära.  Tack sommar för att du var så fruktbar och härlig!

 

IMG_4370

IMG_4413

IMG_4397

IMG_4385

 

IMG_4382
IMG_4409

IMG_4392

IMG_4432

IMG_4415

IMG_3916
IMG_4411

xc