HEALTHY TRAINING

Så förbereder jag kroppen för lopp!

På lördag ska jag springa lopp igen! Det var ett tag sen nu och därför är jag lite extra sugen på att få på mig nummerlappen. Mitt senaste lopp var Etape Bornholm i slutet på juli.

Loppet som jag ska springa i helgen är Norrköping Stadslopp. Det går givetvis i Norrköping 🙂 Distanserna som finns att välja mellan är 5 och 10 km. Jag har valt 5 km då jag känner att jag behöver lite fart i benen inför nästa helg då jag ska springa tre sträckor i stafetten Hood to Coast.

Förra året sprang jag också Norrköping Stadslopp 5 km och då på tiden 17.55. Mitt mål i år att springa så snabbt som möjligt och en bonus är om jag lyckas slå tiden från förra året. 17.55 är egentligen ingen tid att skryta med för mig men det ska tilläggas att banan är både knixig och kuperad. Men det ska också tilläggas att det är ett jättefint och kul lopp vilket är anledningen till att jag så gärna ville komma tillbaka i år och springa!

Hur som helst, nu till rubriken för detta inlägg. Så förbereder jag kroppen för lopp! Den här veckan lägger jag upp träningen så här:

Måndag: Distans 10 km + Vinyasa flow (yoga) 70 min + Core-styrka 10 min

Tisdag: Becore + Intervaller 2×6 min 3×300 m 3×200 m (passet kan ni läsa om här)

Onsdag: Distans 6 km + Core-styrka 10 min

Torsdag: Yin yoga 60 min + Massage 60 min

Fredag: Distans 5 km med 1 km fartökning eller 10×200 m med 200 m joggvila + Core-styrka 10 min

Lördag: TÄVLING


Gällande mat och sånt så gör jag precis som vanligt, d.v.s. jag äter frukost, lunch och middag; varken mer eller mindre än jag brukar. Jag äter sånt som jag tycker är gott och jag undviker sånt som jag inte tycker är gott.


Sömnen är också en viktig faktor för att känna sig pigg och glad. Därför går jag och lägger mig i tid så att jag får 7-8 timmars sömn.

Det var det hela! Hej svejs!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anette
  18 augusti, 2017 at 12:42

  Lykke til 🙂 Jeg skal faktisk reise til Stockholm neste uke for å være med på finanslöppet på torsdag. Mitt første løp i Sverige. Må få vært med på Lidingöloppet en gang også!

  • Reply
   Charlotte Karlsson
   21 augusti, 2017 at 16:24

   Välkommen! Jag har varit farthållare på Finansloppet en gång – det var kul! Lill-Jansskogen där jag tror att loppet går är jättefin att springa i. Stort lycka till och hoppas att du får en fin loppupplevelse i Stockholm.

  Leave a Reply