HEALTHY TRAINING Skor | Kläder | Utrustning

Mitt nya favoritplagg att springa i

Det är helt klart mina arm sleeves. Jag förstår faktiskt inte hur jag har klarat mig utan det plagget tidigare. Numera är det mina arm sleeves som först tillkommer om det är kallt ute och det inte räcker med linne och shorts. Jag tar hellre på mig lite extra på överkroppen än på underkroppen. Jag tycker heller inte om att frysa under de första kilometrarna under ett pass (vilket många rekommenderar när det är lite kyligare ute för att man ska vara ”lagom” påklädd till efter uppvärmningen) utan då föredrar jag någon extra tröja som jag sedan kan ta av mig. Med arm sleeves behöver jag inte dra av mig någon tröja som jag sedan behöver släpa på utan jag kan bara dra ner dem till handlederna utan att de stör.

Fördelen när man tävlar och det är lite för kallt för enbart linne och shorts är att man ändå kan fästa nummerlappen på linnet och istället täcka armarna med arm sleevsen. Tidigare när jag har behövt en extra tröja vid tävling så har jag satt på mig en tunn långärmad tröja under tävlingslinnet, men problemet blir då när/om man vill ta av sig en av tröjorna – då måste nummerlappen bort.


Jag skriver inte det här inlägget för att jag vill promota något specifikt märke för detta plagg, men jag kan dela med mig av att jag beställde mina första arm sleeves på adidas.se. Jag gillade dem så pass mycket att jag beställde ett par till. När jag var i Oregon för några veckor sedan köpte jag mina nya favorit arm sleeves på Nike – ett par med reflexer. Älskar dem!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply