HEALTHY TRAINING Löpning

Etape Bornholm – Etape 1 i Hasle

Jag har sett fram emot den här veckan så himla mycket! Jag befinner mig på Bornholm tillsammans med två av mina favoritpersoner Pär och Elisabet för att springa Etape Bornholm. För mig är det tredje gången jag är här, för Elisabet är det andra gången och för Pär är det premiär. Vädret är tyvärr inte det bästa men vi har bestämt oss för att vi inte får klaga (mer än vi redan har gjort) och se till att göra det bästa av dagarna. Och faktum är att vädret faktiskt har överträffat våra låga förväntningar idag vilket är glädjande. Det har varit molnigt, men hyfsat varmt (vi har gått runt i shorts), inte så blåsigt och några minuter där solen har tittat fram mellan molnen!

I morse sov vi tills vi vaknade, tog en långpromenad till mataffären och köpte frukost och lagade en god frukost hemma i lägenheten bestående av yoghurt, bär (som vi plockade på självplocket utanför Ystad igår), granola (som vi köpte på en supermysig liten butik på Österlen), banan, ägg, färskt bröd från affären, lufttorkad skinka, ruccola, gurka, citronvatten och givetvis kaffe.

Sen gick vi till Sandvig Minigolf och spelade en omgång. Elisabet vann!

Efter minigolfen tog vi bilen ner till Allinge och strosade runt en stund bland butikerna innan vi satte oss på min och Elisabets favoritrestaurang Sommer för en lunch med smørrebrød och yatzy.

Lunchen blev rätt utdragen så vi hade bara 30 min på oss i lägenheten innan vi var tvungna att åka till Hasle där första etappen skulle vara.


När vi kom till Hasle så hämtade vi ut nummerlapparna och började värma upp. Benen kändes ok men inte tipptopp. Uppvärmningen bestod av 15 min löpning + tänjningar i gräset + vila + sportdryck + stegringslopp + kisspauser.

När starten gick så valde jag att inte starta klockan utan bara springa på känsla. Känslan var att det gick rätt snabbt i början men jag hade egentligen ingen aning. Det flöt på rätt bra. Jag kände mig stark hela vägen till 5,5 km. Sen kom det ett parti med obanad strand- och grusvägslöpning. Underlaget gav mig mjölksyra och hög puls. Jag trodde typ att jag skulle behöva jogga till mål för att kroppen blev så trött. Men jag återhämtade mig hyfsat efter någon kilometer och kunde hålla hyfsat tempo hela vägen in i mål. Sluttiden blev 35.56 vilket jag är väldigt nöjd med då det är säsongsbästa 🙂 Mitt hemliga mål var sub 37. Strax efter mig kom Pär i mål på dryga 37 min vilket var säsongsbästa för honom. Och strax efter det kom Elisabet in på nytt säsongsbästa på dryga 40 min. Resultatet blev alltså 3 väldigt glada och nöjda Etape Bornholms-löpare!


Vi firade våra prestationer med att åka till Allinge och äta en god middag!

Äventyret på Bornholm fortsätter… hej svejs så länge!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply