Jive!
Flirtigt och kul, eller en snubblande mardröm? Åsikterna går isär, men en sak är säker. Det är svettigt! Ständig puls, snabba fötter och roliga lyft för den som vågar. Här kan man verkligen snacka om att dansa sig i form!

Tobias: Jive är en kombination av swingdans, jitterbugg och rock’n’roll. Glad och färgstark 50-talsdans som passar jättebra för nybörjare. Den är snabb men med ganska enkla steg.
Erika: Det här är kul! Snabbt och rakt, inga höfter som ska gungas eller bröst som ska skakas. Jag känner mig hyfsat hemma i rörelsemönstret och träningsnörden i mig älskar att det blir både flåsigt och svettigt efter ett tag. Och så musiken – glad rock som man kan sjunga med i. Älskart! Nästa gång det är fest tänker jag äntra dansgolvet med en jive!
Martin: För första gången i mitt liv känner jag förståelse och respekt för den gamla kristna väckelserörelsens absoluta förbud mot dans. I all fall mot jive. För en häffaklump på 100 kilo som lagt grunden för sin fysik med god mat, fotboll och ishockey, är det här en ond dans.
Det går fort. Skitfort. Efter 30 sekunder kommer jag på mig själv med att tänka: Vänta nu, hade jag inte två fötter alldeles nyss? Nu hittar jag bara en fot (och den är överallt utom på rätt ställe).
Typisk pose: En snurr där hon landar i hans knä.
Måste ha pryl: Vippig kjol á la 50-tal.
Betyg:
Erika – 5
Martin – 1

IMG_7688

Fotot är från en artikel ur Amelia och är plåtat av fantastiska Peter Knutson.