”Omega 3 ska helst intas i form av fisk, inte oljekapslar. D-vitamin ska helst intas via fet fisk, ägg och av solljus – inte kapslar.” Så skriver vår näringsfysiolog Kristina Andersson angående att få i sig näring via riktig mat (läs inlägget här). Vi lyder och håller med. Här här tre härliga recept på omega 3 och D-vitamin i form av riktig mat:

Laxfilé med korianderkräm
Ett enkelt recept med mycket smak från Ulrika Davidsson som gör succé bland korianderälskare. Du hittar det här.

Varmrökt lax med bön- och potatissallad och citronyoghurt
En riktig vår- och sommarrätt som inte går att misslyckas med. Mycket grönt, mycket gott, mycket näring. Ett tack till Tareq Taylor för receptet!

Ingefärslax med rotfrukter och hummus
Inget känns väl så hett just nu som att mata tarmbakterierna med rätt typ av mat? Om du tillhör skaran som vill ge kroppen rätt magkänsla är det här rätten för dig, med en hälsning från näringsfysiologen David Jonsson, författaren bakom boken Magsmart.