Sommaren är bästa tiden att ta till sig lite ny inspiration och information att bära med sig in i höstens kanske nya rutiner. Här är tre böcker att läsa i hängmattan för att göra hösten till en riktigt trevlig nystart:

Lycka på fullt allvar, av Katarina Blom och Lena Hammarkrantz

d158e2a5dd414c468ec7caa32fd818f5-plusclubmaxi

En kul skriven bok som verkligen tar vår lycka på allvar. Här finns inga luddiga affirmationer – här får du i stället veta vad vetenskapen säger om vår lycka och hur vi faktiskt kan påverka den. Här finns övningar som hjälper dig att öka ditt välbefinnande. Allt paketerat på ett kul och lättläst sätt. En bok som hjälper dig att bygga ett hållbart skönt liv.

Just i dag, av Olle Carlsson

just-idag-365-tankar-for-sinnesro
I den här boken har den omåttligt populäre prästen Olle Carlsson samlat 365 tankar, en tanke för varje dag under året, som du kan meditera och reflektera kring. Varför inte börja i sommar och sätta en ny vana som kan påverka ditt medvetande och din vardag här och nu.
Du kan göra det med tankar som;
Just idag vågar jag sticka ut ifrån mängden
Just i dag är vägen målet
Just i dag tackar jag för mörkret
De och 362 tankar till att fundera på och kanske t om diskutera med resten av familjen finns i den här fina boken som kan följa med dig överallt.

Den magiska gnistan – vägen till ett kreativt liv, av Kajsa Ingemarson

9789187371042_200_den-magiska-gnistan-vagen-till-ett-kreativt-liv
Kajsa Ingemarsson har gått ifrån att skriva bästsäljande romaner till att skriva rakt från hjärtat i böcker som handlar om att hitta in i kärnan i sig själv. Den här boken är den första i en serie på tre böcker. I Den magiska gnistan presenterar hon sina tankar kring hur vi kan hitta vår kreativitet och öka vår förmåga att ta emot inspiration, oavsett var den finns. Läsvärd och en kick om du funderar på att ta nya steg i livet – det privata eller yrkesmässiga.