Har du tänkt tanken… ett lopp kanske vore en bra morot, ett kul mål med träningen?
Vi håller med! Faktum är att gemenskapen under ett lopp, peppet från andra deltagare, publiken, men också träningen inför, gör lopp till något av det roligaste som finns i träningsväg. Det är så mycket mer än träning (eller tävling för den delen) – det är en upplevelse.
I Sverige har du roliga lopp som Vårruset, Tjejmilen, Topploppet, Tjurruset, Göteborgsvarvet, Stockholm Marathon och massa annat kul att välja mellan…
Men för dig som är sugen på något extra – satsa på ett lopp utomlands, du får allt det ovan nämnda, plus se platser du tidigare kanske bara drömt om. Här är våra fem favoriter för 2015.

Sugen på:
Historia och skönhet i Grekland
Välj: Maraton i Athen
Känn på historiens vingslag i den klassiska marathonstaden Athen. Förutom loppet hinner du se berömda Akropolis med Partehenontemplet, gå vilse i Plaka´s gamla gränder och smaka av den Grekiska maten.
Banan sträcker sig från den lilla byn Marathon, utanför Athen, hela vägen ner till centrum och målgången sker inne på den klassiska marmorarenan Panathinaikos.

Sugen på: Puls och skön stämning i Brooklyn
Välj: Brooklyn Half Marathon 16 maj 2015
Hur många gånger man än besöker världens huvudstad finns det nya saker att upptäcka och uppleva. New York är en stad i ständig förändring.
Brooklyn ligger på västra Long Island och sydost om Manhattan, som ligger på andra sidan East River. Med sina åtta miljoner invånare representeras här hela världens smaker, dofter, hudfärger, kulturer, musikstilar. Att springa i den miljön är garanterat en upplevelse för livet. Artisten Petter är återkommande och uppskattad profil på resan. Se mer om hans upplevelse här.

Sugen på: Shopping, skratt och svett i NYC
Välj: New York Tjejmil juni 2015
Tjejresan med stort T! Den här resan är så mycket mer än ett lopp. Shopping, god mat, träffa likasinnade, strosa i central park, morgonjoggar, muséer och för den som vill – massa annan rolig träning. New York har ett smörgåsbord av roliga träningsformer och massor av bra yoga. Ta med syrran, mamma, väninnan, kollegan och följ med till staden som aldrig sover och spring den berömda New York Tjejmil, eller som den faktiskt officiellt heter NYRR New York Mini 10K!

Sugen på: Naturupplevelse i Alperna
Välj: Swiss Alpine run
Davos är mest känt som vinterort, men underskatta inte sommaren, den är fullkomligt fantastisk!
Häng med på en aktiv semester där dagarna fylls av aktivitet och intryck i alpmiljö. Veckan präglas av social samvaro, storslagen natur, frisk luft, iskalla vattendrag, långa och korta vandringar.
Vill du dessutom avsluta med ett lopp går det bra att delta i någon av Swiss Alpines olika sträckor. Distanser som du väljer mellan är stavgång 10 km, löpning 10 km, halvmaraton, 30 km, två olika maraton varav K42 är Europas högst belägna samt den stora utmaningen K78.

Sugen på: Vin, maskerad och fransk löparfest
Välj: Médoc Marathon 12 september 2015
Médoc Marathon är ett evenemang med mycket trevlig och avslappnad atmosfär, fyllt med spex, vin och goda ostar.
Banan sträcker sig genom hela Médoc och passerar ett 20-tal olika vinslott.
De allra flesta deltagarna är utklädda. Vissa lägger ner enormt med tid, energi och planering i sina kreationer medan andra nöjer sig med en fjäder i håret och eventuellt lite ansiktsfärg. Men en sak är säker, ju ambitiösare utklädning ju mer hejarop och uppmuntran får du längs vägen!

Mer info om samtliga löparresor hittar du här.

 

Den här artikeln är ett samarbete med Springtime Travel.