Har du också tänkt på vilken stor skillnad små förändringar kan göra för helhetskänslan? Som när ögonbrynen plockas och formas. Plötsligt ser man pigg ut, ansiktet ramas in och känslan blir en helt annan.
Just nu är markerade bryn hett. Therese Mathisen, hudterapeut och grundare av Spa by Us i Stockholm ger oss några smarta tips på hur du får till de där fylliga, synliga, snygga brynen.

Markerade bryn är ju hett, finns det bra sätt att få dem att bli tjockare?
Låt det växa! Är man på och plockar så märker man oftast inte att formen blir smalare och smalare förrän dom är supertunna. Tyvärr blir tätheten mindre med åldern och det finns bra näring såsom NeuBrow för att få brynen att växa till sig. Har du plockat sönder dem blir de dessvärre inte tjockare. Då kan man ta hjälp av kosmetisk tatuering!

Vad ska man tänka på när man plockar för att få snygg form?
Tänk att du bara plockar det som är utanför på t ex benet på ögat, försök att behålla så mycket av din naturliga form som möjligt för att rama in ditt ansikte. Nu är det populärt med breda bryn och måsvingar men alla kan inte ha den formen eftersom hårväxten är annorlunda från person till person. Är du osäker på vilken form du bör ha, gå till en hudterapeut som kan hjälpa dig att få fram en snygg grund som du kan bibehålla sen!

Hur ska man tänka när man målar brynen?
Mjuka lätta drag när du applicerar penna/skugga. Det blir väldigt hårt om man målar i dem. Tänk mer att du skuggar fram med lätt hand så små korta drag och skugga ut så att det inte blir för skarpt!

Vanligaste misstagen ni ser?
• Många yngre plockar för mycket så att de plockas sönder. Det växer tyvärr inte tillbaka!
• De som har lite dålig hårväxt brukar försöka behålla allt dom kan längst fram. Det gör att brynen ser fläckiga och oregelbundna ut. Det är bättre att ha en tjock jämn form än att bara har lite hårtussar.
• Många använder för mörk färg när dom fyller i brynen med penna.

Andra tips?
Gå och färga brynen på salong! Då får man med alla små ljusa strån som faktiskt gör brynen mycket bredare. Då får du även en bra grundform att underhålla. Kolla på shr.nu för att hitta en hudterapeut när dig.

Vår expert: Therese Mathisen är Cidesco-diplomerad & SHR-ansluten hudterapeut sedan 2003. Hon har jobbat på lyxkryssare i världen som hudterapeut & spa manager under många år för att sedan grunda Spa By Us. Läs mer på www.spabyus.se
Webshop: webshop.spabyus.se