Bara 10 minuter till, tänker du också så när klockan ringer? Tänk om! Somnar du om
kommer du nämligen komma djupare i din sömncykel vilket gör att du
kommer vara ännu tröttare nästa gång klockan ringer.
Dessutom… morgonen, den där stunden då vi sätter tonen för hela dagen. Varför börja den med att ”bli den som inte klarar av att göra som hen tänkt”. Svik inte dig själv.

Gör dig själv stolt, gå upp och använd minutrarna till något som gör skillnad på riktigt.
Här är tre alternativ:

1. Vakna långsamt. Ha en filt och en kudde redo på golvet. Glid rakt ner från sängen och sätt dig rakryggad. Dra upp rullgardinen. Blunda sedan och känn morgonljuset genom dina ögonlock. Rulla nacken, krumma och sträck på ryggen. Släpp ner axlarna. Bli tung i höfterna, lyft bröstet.
Börja sedan fördjupa andningen och sträva efter lika lång in- som utandning. Tänk att du på varje inandning fyller kroppen med nytt syre, ny energi, och hur du med varje utandning släpper ut sömnen ur kroppen. Landa sedan stilla i några minuters meditation då du försöker samla tankarna kring här och nu. Notera hur du mår, vad som pågår i ditt sinne och möt sedan dagen med den vetskapen.

2. Var en brandman. Kvällen innan, lägg fram kläder i den ordning du ska klä på dig. På morgonen, kliv upp ur sängen och direkt ner i dina kläder. Gå sedan till köket och drick ett stort glas vatten med en pressad citron i (rensar systemet), sätt på dig träningsskor och ta en promenad. Välj själv om du går i tio minuter eller en timme. Syftet denna gång är inte träning, utan ett uppvaknande som gör det värt att inte snooza. (Att du får motion är dock en skön bonus!) Frisk luft och morgonljus slår det mesta. Har du tid. Sätt dig en stund och bara sug in morgonen.

3. Få egentid. Se stunden du går upp tidigare som bonus. Som den där stunden du har för att ta hand om DIG och ge dig det du behöver. Ta en skön dusch, skrubba kroppen, smörj in dig med en god olja… Hedra dig själv och din kropp.
Kanske är en ayurvedisk morgonrutin något för dig? Läs mer om det här.

Och läs mer om varför vi behöver ta hand om vårt inre, likväl som det yttre här.